Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Foment de la Sardana de Banyoles portarà de nou al Pavelló de la Draga dos concerts de festa major

Es faran el dissabte 21 i el dilluns 23 d’octubre i les entrades es posaran a la venda demà dijous al web de Cultura Banyoles

dimecres 20 setembre 2023

Els concerts de pagament que organitza cada any el Foment de la Sardana tornaran a ser una de les propostes culturals que arribaran per la Festa Major de Banyoles que tindrà lloc del 19 al 23 d’octubre. Les entrades per tots dos espectacles es podran adquirir a partir de les 10 del matí d’aquest dijous a través de www.cultura.banyoles.cat i, presencialment, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de Banyoles.

Un any més les propostes de l’entitat del Foment de la Sardana tindran un paper destacat en els actes emmarcats en la Festa Major de Banyoles. El primer dels dos espectacles serà el del dissabte 21 d’octubre a 2/4 de 6 de la tarda amb el concert Competència d’orquestres, en el que, de forma alterna, les orquestres Metropol i Selvatana competiran per agradar més al públic assistent. Cal destacar que serà la primera vegada que l’Orquestra Metropol actuarà a Banyoles.

L’altra proposta de pagament serà el tradicional concert Festa de la Música per a Cobla que se celebra de manera ininterrompuda des del 1972 el dilluns de Festa Major, dia de festa local. El tradicional concert començarà a 2/4 de 12 del migdia i s’hi s’estrenarà l’obra d’encàrrec del 38è Premi Ceret-Banyoles Complanta per un home músic del compositor Josep Maria Serracant. A més, també s’hi estrenaran dues sardanes de Josep Cassú i Cesc Corominas i s’interpretaran dues composicions de Martirià Font, en commemoració del centenari del seu naixement. Les cobles que participaran del concert de Música per a Cobla seran Ciutat de Girona, La Principal de la Bisbal i Montgrins.

Les entrades per als dues activitats de pagament del Foment de la Sardana es podran comprar a partir de demà dijous 21 de setembre a les 10 del matí al web de Cultura Banyoles (cultura.banyoles.cat) o presencialment a l’Oficina d’Atenció al Ciutadana de l’Ajuntament.

Primers espectacles 

A més dels dos concerts del Foment de la Sardana, també estan a la venda les entrades per a l’espectacle teatral de Sant Martirià Maleïts per l’eternitat que es podrà veure al Teatre Municipal del 19 al 23 d’octubre. També es poden adquirir entrades per als dos espectacles per al públic familiar que es podran veure a l’Auditori de l’Ateneu. Concretament per a l’espectacle poètic de teatre municipal Juguem?, dirigit a la primera infància, que es farà el dissabte 21 d’octubre en dues funcions a les 11 del matí i a ¼ d’1 del migdia. I també estan a la venda les darreres entrades per a l’espectacle Post clàssic de Tortell Poltrona, que es podrà veure el diumenge 22 d’octubre a les 12 del migdia. 

Són les primeres activitats anunciades d’una extensa programació de Festa Major de Sant Martirià que es presentarà en un acte públic el proper divendres 29 de setembre i que s’allargarà del 19 al 23 d’octubre.