Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El despatx SOM Open Energy dissenyarà el projecte de rehabilitació de Can Tarradas

El contracte entre l’Ajuntament de Banyoles i el despatx d’enginyeria i arquitectura de Molins de Reis ja s’ha formalitzat. La rehabilitació d’aquest edifici compta amb una subvenció de 965.000 euros provinents dels Fons Next Generation

dimecres 28 febrer 2024

L’Ajuntament de Banyoles ha adjudicat a SOM Open Energy la redacció del projecte de reforma de l’edifici Can Tarradas per reconvertir-lo en un nou equipament sociocultural que inclogui un Centre d’Art, amb criteris d’eficiència energètica. Al procés de licitació s’hi van presentar un total de 10 empreses i el despatx d’enginyeria i arquitectura de Molins de Reis ha estat la que ha obtingut una puntuació més gran.

La conversió de l’antic edifici de Mobles Tarradas en un Centre d’Art fa una nova passa amb l’adjudicació del projecte de rehabilitació que anirà a càrrec de SOM Open Energy, que ha estat l’empresa amb més punts de les 10 que van concórrer a la licitació, i que ha presentat una oferta econòmica de 29.350,50 euros. A partir de la formalització del contracte el passat 23 de febrer comença el compte enrere doncs perquè l’empresa redacti del Projecte d’Activitats i Executiu de la reforma de l’edifici amb criteris d’eficiència energètica i la presenti a l’Ajuntament de Banyoles.

Miquel Cuenca, regidor de Cultura i Patrimoni Cultural, destaca que “entrem en la fase més estratègica del projecte de Can Tarradas, el moment de la presa de decisions coincidint amb la redacció del projecte del nou equipament, que elaborarà un despatx amb un equip jove però amb sobrada experiència en la rehabilitació d’edificis amb criteris d’eficiència energètica.”

La rehabilitació de l’edifici de Can Tarradas, adquirit pel consistori l’any 2020, està lligada al fet que el futur Centre d’Art compti amb la col·lecció Gimferrer com a fons permanent segons l’acord signat amb el col·leccionista el desembre de 2022. El nou equipament inclourà també un espai dedicat als moviments artístics banyolins o un espai d’exposicions temporals. Si bé la remodelació no afectarà a l’estructura general de l’edifici, aquesta sí que ha de tenir en compte criteris d’eficiència energètica, així com la millora de l’accessibilitat.

Un cop SOM Open Energy hagi presentat el projecte i l’Ajuntament l’hagi aprovat, serà el moment en que es licitarà l’execució de l’obra de reforma, que s’ha previst per un cost total de 1.399.044,36 euros, dels quals 965.763,60 euros els aporta el Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia finançat pels Fons Europeus Next Generation, una subvenció que va atorgar el Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana a través de la convocatòria de “Ayudas para la rehabilitación de edificios de titularidad pública”.