Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El compositor i pianista Paco Viciana i l’artista visual Anna Bahí estrenen Onírica a l’Auditori de l’Ateneu

Es tracta d’un espectacle multimèdia amb audiovisuals, fotografies, música, escultura i poesia

dimecres 04 octubre 2023

El compositor i pianista Paco Viciana i l’artista visual Anna Bahí estrenaran aquest cap de setmana a l’Auditori de l’Ateneu l’espectacle multimèdia Onírica. Es tracta d’un muntatge multimèdia amb audiovisuals, fotografies, música, escultura i poesia i es podrà veure aquest cap de setmana en dues funcions. Les entrades ja estan a la venda al web de Cultura Banyoles (cultura.banyoles.cat). 

A Onírica s’obren les portes d’un món il·lusori i el públic s’endinsarà en un espectacle de so, llum i color, de subtileses, de comunicació constant amb la natura, d’imatges contemplatives i poètiques. La part musical de l’espectacle ha estat concebuda per Paco Viciana que interpretarà al piano les seves composicions i improvisacions musicals al llarg de tota la proposta, complementat de ben a prop, i en l’apartat visual per l’artista Anna Bahí que ha creat els audiovisuals que, a gran pantalla, ompliran l’espectacle de llum, color i bellesa. Anna Bahí ha dissenyat també la imatge gràfica d’Onírica i s’ha encarregat de l’escenografia, juntament amb l’artista Jaume Geli, i conjuntament han concebut una recreació màgica d’un bosc en escena. 

L’espectacle es complementarà amb la participació de Lluís Soler, actor i rapsode, que recitarà al llarg de la proposta part de l’obra que van crear dos referents de la poesia romàntica i modernista catalana com són Jacint Verdaguer i Alexandre de Riquer. Soler recitarà fragments del poema Canigó (1886) de Jacint Verdaguer i Poema del Bosc (1910) d’Alexandre de Riquer. 

Els poemes han estat la inspiració per generar al poètica visual i musical d’Onírica. L’espectacle s’estrenarà aquest dissabte 7 d’octubre a les 8 del vespre a l’Auditori de l’Ateneu i es podrà veure en una segona funció el dissabte 8 d’octubre a les 6 de la tarda. Les entrades per a les dues funcions estan a la venda al web de Cultura Banyoles (cultura.banyoles.cat) o bé presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles.