Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Cidade de Lugo Fluvial es proclama campió de les lligues de triatló a Banyoles

El club gallec s’imposa en les darreres jornades i s’endú la victòria tant en la lliga masculina com en la lliga Iberdrola femenina. França s’imposa de nou en la prova de relleus mixtos que ha tancat el Campionat d’Europa Youth Festival

dissabte 22 juliol 2023

El club Cidade de Lugo Fluvial s’ha imposat aquest vespre a Banyoles en el darrera jornada de la lliga estatal de clubs i ha acabat aconseguint el doblet amb la victòria tant en la lliga masculina com en la lliga Iberdrola femenina. Prèviament al Campionat d’Espanya de Relleus Mixtos, l’equip de França s’ha endut la victòria en el Campionat d’Europa Youth de Relleus Mixtos.

La jornada de dissabte del Triatló Internacional de Banyoles s’ha iniciat al matí amb la celebració de les proves individuals del Campionat d’Espanya per Clubs que, per primera vegada, s’ha celebrat a Banyoles. Durant tot el matí, s’han disputat les competicions de primera, segona i tercera divisió, tant de la lliga masculina com de la lliga Iberdrola femenina. En el recompte final de punts, el club Diablillos de Rivas VAS Cycling Boutique femení i el Cidade de Lugo Fluvial masculí s’han acabat imposant en les competicions de la primera divisió. 

Els resultats del matí han ajustat encara més la classificació de les lligues de triatló i encara ha estat més decisiva la jornada de la tarda, quan s’ha celebrat el Campionat d’Espanya de Triatló per Relleus Mixtos. L’equip del Cidade de Lugo Fluvial s’ha acabat emportant la victòria en la prova amb l’equip format per Esteban Basanta, Nacho Gálvez, Natalia Castro i Maria Casals, amb un temps de 1’23’46’’. Amb aquesta victòria, l’equip gallec s’ha acabat imposant en les lligues estatals de triatló, tant en la lliga masculina com en la lliga Iberdrola femenina. 

Campionat d’Europa Youth

La tarda havia començat amb el Campionat d’Europa Youth de Relleus Mixtos on l’equip francès s’ha acabat imposant amb claredat en una prova que ha dominat des del primer relleu. L’equip format per Tristan Douche, Léa Houart, Milan Lariviere i Ambre Grasset s’ha emportat l’or, amb un temps de 1’24’47, per davant de l’equip d’Hongria, amb Zalán Trungel-Nagy, Zsófia Baier, Donat Rozsavolgyi i Fanni Szalai, que s’ha classificat en segona posició. El podi l’ha completat l’equip espanyol que formaven Lucas García, Cristina Jiménez-Orta, Héctor Tolsà i Lucía Piñón. 

Tres dies de competició

La 13a edició del Triatló Internacional de Banyoles es va iniciar dijous a la tarda i s’ha acabat avui al vespre. Ha comptat amb la participació de més de 1.500 triatletes procedents d’una trentena de països diferents. Les proves han comptat amb una gran presència de públic que ha omplert les grades habilitades per seguir la competició.