Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Centre El Puig torna al mercat setmanal de Banyoles

El segon dimecres de mes les persones usuàries del centre muntaran una parada en la qual posaran a la venda productes artesanals i d’horticultura de collita pròpia

dimecres 20 desembre 2023

El Centre Ocupacional i Especial de Treball El Puig del Consell Comarcal del Pla de l’Estany i l’Ajuntament de Banyoles han signat un conveni de col·laboració perquè el centre pugui instal·lar una parada al mercat setmanal de la capital de la comarca. Avui ha estat el primer dia que El Puig ha tornat al mercat després de la signatura del conveni. En aquest espai es posaran a la venda productes artesanals i d’horticultura, que els propis usuaris del centre elaboren i planten.

El segon dimecres de cada mes, a excepció de les vacances de Setmana Santa, el mes d’agost i per vacances de Nadal, el Centre El Puig muntarà una parada al mercat setmanal de Banyoles.  Els usuaris comptaran amb 3 metres lineals en el qual posaran a la venda productes artesanals elaborats per les persones amb discapacitat intel·lectual del servei de Teràpia Ocupacional (STO) i productes d’horticultura de collita pròpia.

Dolors Bustins, vicepresidenta segona del Consell Comarcal i presidenta de l’àrea del Centre Ocupacional i Especial de Treball El Puig ha valorat positivament el conveni, destacant que “permet recuperar la parada que el centre havia tingut al mercat de Banyoles, un fet molt beneficiós per als usuaris ja que poden mostrar tot allò que fan durant el seu dia a dia al centre ocupacional”. “És una manera de treballar en la integració de les persones usuàries a la comunitat, facilitant la socialització i augmentant el seu benestar emocional” ha afegit la consellera.

Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Banyoles, Anna Tarafa ha remarcat “des del consistori estem molt satisfets de donar suport i visibilitat a la tasca que fan des de El Puig i perquè a nivell de mercat comptar amb ells ens ajuda a dotar-lo de més diversitat i dinamisme”.

El Centre Ocupacional i Especial de Treball El Puig

El Centre El Puig està integrat en el Consell Comarcal del Pla de l’Estany i ofereix un servei d’atenció especialitzada a persones adultes amb discapacitat intel·lectual, física, sensorial i/o malaltia mental.  La seva missió com a centre de caràcter social és treballar per assolir la inserció social i laboral i la millora de l'autonomia personal i de qualitat de vida de les persones amb discapacitat de la nostra comarca i de les seves famílies, impulsant, creant i gestionant els serveis i les activitats necessàries.

Té dos serveis inscrits en el registre d’entitats ocupacionals per a persones amb discapacitat intel·lectual, els serveis de Teràpia Ocupacional (STO) i Ocupacional d’Inserció (SOI) amb l’objectiu d’oferir atenció rehabilitadora i habilitadora a persones amb discapacitat intel·lectual en edat laboral.

El conveni entre el Centre El Puig i l’Ajuntament de Banyoles es va signar el passat 12 de desembre de 2023 i tindrà validesa fins el dia 7 d’octubre de 2025, data en la que finalitza la vigència de totes les parades actuals del mercat.