Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Carnestoltes de Banyoles torna després d’un any d’aturada

‘Un Carnestoltes de Fantasia’ inclourà activitats per a totes les edats i amb diverses novetats respecte les edicions d’abans de la pandèmia.

dijous 10 març 2022

L’Ajuntament de Banyoles ha presentat el Carnestoltes 2022 que tindrà lloc el cap de setmana del 26 de març amb un seguit d’activitats per a tots els públics, tot i que amb algunes diferències respecte a les edicions abans de la pandèmia. Així, en comptes de la tradicional rua pels carrers de la ciutat, es farà una presentació de comparses a la plaça de les Rodes. També canvia la festa per al públic més jove que en comptes de ser dissabte, enguany es farà el divendres 25 de març. 

El Carnestoltes de Banyoles s’ha presentat aquest matí. En la roda de premsa, el regidor de Cultura i Festes, Miquel Cuenca, ha destacat que “ens fa molta il·lusió poder celebrar de nou el Carnestoltes”. El regidor ha detallat que la programació “inclourà propostes per a tots els públics, repartides en dos dies, el divendres i el dissabte, amb diverses novetats i amb epicentre a la plaça de les Rodes, tot i que també es faran activitats a la plaça Major”. 

L’habitual Rua de Versots iniciarà el Carnestoltes 2022 de Banyoles el divendres 25 de març de a les 8 del vespre a la Plaça Major. Els “versots”, textos satírics i punyents en el que es posen en qüestió, humorísticament, diferents aspectes de la política local donaran pas a la rua que portarà a la plaça de les Rodes de la mà de Bufant Fort Street Band i Gàrgoles de foc, entitat que organitza l’activitat. L’envelat de les Rodes serà l’espai en el que es concentrarà l’activitat per a joves aquest any passa a la nit de divendres. A 2/4 de 10 del vespre tindrà lloc la Festa per als menors de 16 anys amb DJ, un Just Dance popular, regals i altres sorpreses que han organitzat el Comitè de Banyolinades i joves del municipi. 

La Festa de Carnestoltes arribarà a continuació, a partir de 2/4 de 12 de la nit, amb els concerts de La Montecarlo i la Banda Neon. Un cop finalitzada la festa a les Rodes, aquesta es traslladarà als locals d’oci nocturn de la zona de la Farga, La Nau Disco, Sarau i Clímax. L’Ajuntament posa a disposició dels que ho vulguin un bus gratuït a partir de la 1h de la nit amb sortida la parada de taxis del passeig Indústria i arribada al passeig de la Farga, davant del Mercadona i que tindrà una freqüència de pas cada 15 minuts fins a les 7h del matí. 

2a edició de la Milla i exhibició de comparses

El Carnestoltes de Banyoles es completarà dissabte 26 de març amb La Milla Fantàstica al matí i la presentació i ball de comparses i la Festa de Carnestoltes Infantil. La segona edició de la cursa popular per relleus, organitzada conjuntament amb el Consell Esportiu del Pla de l’Estany, s’iniciarà a 2/4 d’11 del matí. Les inscripcions es poden fer prèviament fins el dijous 24 de març a un preu de 20€ per equip de 3 o 4 persones o el mateix dissabte de 9 a 10h a un preu de 25€. Tot i que hi haurà obsequis per a tots els participants, hi haurà premis especials per a la millor disfressa d’equip, pels guanyadors en categoria masculina, femenina i mixt i un premi a la joventut (menors de 16 anys). El tècnic de Festes Xavi Casadevall ha destacat que la Milla “es va fer per primera vegada fa dos anys amb l’objectiu d’obrir el Carnestoltes a altres públics, mantenint la diversió, però que no només sigui per a les activitats nocturnes”. 

El punt i final del Carnestoltes 2022 arribarà amb la presentació i ball de comparses amb la participació de les AMPA de Banyoles i del Pla de l’Estany, entitats i associacions de lleure infantil i juvenil a partir de les 5 de la tarda. Tot seguit, a la mateixa plaça de les Rodes, La Monte per Xics amenitzarà la Festa de Carnestoltes Infantil.

Cartell fantàstic

El cartell és obra de la dissenyadora gràfica Irene Mercader que, a partir del concepte de fantasia del carnestoltes d’enguany, se centra en un ésser fantàstic. Un ànec coll-verd d’un sol ull, obra de la il·lustradora Neus Caamaño, protagonitza el cartell que s’acompanya d’un fons de color vermell i de lletres que recorden els antics cartell dels pobles per anunciar les festes. 

Tota la programació del Carnestoltes de Banyoles es pot consultar a través de la pàgina web
www.festesbanyoles.cat.