Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El barri de Mas Palau presentarà els tres nous capgrossos durant la festa del barri

Les activitats començaran el dijous 13 de juliol i s’allargaran durant tot el cap de setmana, amb propostes per a tots els públics

dimecres 12 juliol 2023

Aquest cap de setmana el barri de Mas Palau celebra la seva festa amb una dotzena d’activitats dirigides a tots els públics amb la plaça del Canigó i el carrer Sant Narcís com a epicentre. D’entre totes les activitats destaca la presentació en societat del nou capgròs del barri ‘la Bernarda’ del dissabte 15 de juliol, dia en el que es concentren la majoria de propostes. 

Les activitats populars, de caire cultural i social, seran les principals propostes que l’Associació de Veïns de Mas Palau han organitzat per celebrar la festa del barri. La festa viurà el tret de sortida demà dijous 13 de juliol a 2/4 de 9 del vespre amb un curset intensiu per aprendre a ballar sardanes i una posterior ballada a càrrec de la Cobla Santa Maria de Blanes. A la mitja part de la ballada, l’antiga junta de l’associació de Veïns seran els encarregats de fer el pregó. 

Des de la renovada Associació de Veïns de Mas Palau, Angie Lladó i Joan Fontbernat, han destacat que “Mas Palau és un barri en transformació, que es renova amb nous veïns i veïnes que venen a viure al barri i des de la nova junta hem volgut fer una festa amb quatre dies d’activitats pensades per a totes les edats” i han remarcat la col·laboració “amb diferents entitats socials i culturals de Banyoles, com el Foment de la Sardana o la Colla Gegantera”. 

El gran gruix d’activitats es viuran el dissabte dia 15 on a les 6 de la tarda es faran tallers de castellers a càrrec de la Colla Castellera els Esperxats de l’Estany. La proposta destacada serà la cercavila amb la faràndula i la colla gegantera que s’iniciarà a 3/4 de 8 del tarda des de la plaça Cervantes i amb final a la plaça Canigó. Precisament, en aquest punt, és quan tindrà lloc la presentació del nou capgròs del barri ‘la Bernarda’ i quan es triarà el nom dels dos nous capgrossos. Des de l’Associació han recordat que “aquestes dues noves figures de la faràndula del barri volen ser un homenatge a la gent gran de Mas Palau”.

La Bernarda s’ha treballat a partir de documentació històrica a l’Arxiu municipal i pretén recordar la figura de Bernarda de Palau, la primera hereva del Mas Palau, que dona nom al barri. 

La jornada de dissabte de la festa finalitzarà amb un sopar popular i un concert amb el grup ‘Removida’. 

Jordi Congost, primer tinent d’alcalde i regidor de Consells de Barri de l’Ajuntament de Banyoles, ha posat en valor “les festes de barri pel que suposen de cohesió social, de reforçar el teixit de barri i d’impuls de la cultura popular”. Per la seva banda, la regidora de Participació del consistori, Ariadna Llop, s’ha felicitat “del nou impuls que ha pres la Festa del Barri de Mas Palau” i ha remarcat “que, des del govern municipal, estem al costat dels barris per donar suport a les associacions de veïns i ajudar-les a impulsar les seves propostes i activitats”. 

El punt i final de la festa de Mas Palau arribarà el diumenge 16 de juliol amb un concert d’havaneres amb ‘Els cantaires de l’estany’ que començarà a 2/4 de 8 de la tarda i el llançament de petards a les 9 del vespre, tot des de la plaça Canigó.