Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El barri de la Farga de Banyoles dins del programa ‘Barris amb Futur’

El Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya impulsa aquest projecte pilot que vol aplicar noves metodologies d’intervenció a les polítiques socials i urbanes en diferents punts del país

dimarts 16 abril 2024

El barri de la Farga de Banyoles ha estat una de les 20 àrees d’intervenció sociourbana de tot Catalunya que la Generalitat de Catalunya ha escollit per a desenvolupar el programa pilot ‘Barris amb futur’. Es tracta d’una iniciativa del Departament de Drets Socials i els diferents departaments de la Generalitat implicats, amb coordinació amb els ajuntaments dels municipis seleccionats i la pròpia comunitat del barri.

La regidora de Polítiques Socials, Ester Busquets destaca que “formar part d’aquest pilotatge no és només una oportunitat pel barri de la Farga, sinó per a tota la ciutat”, a més d’afegir “per l’àrea de Serveis Socials, Acció Comunitària, Polítiques d’Igualtat i Salut serà un aprenentatge de noves metodologies i un reforç del que ja s’està portant a terme a Banyoles”.

Els barris escollits havien format part del Pla de Barris i d'acord amb criteris quantitatius elaborats pel Departament i qualitatius basats en la capacitat de resposta del territori tant des de l’àmbit institucional com des de l’acció comunitària. En aquesta línia, el projecte pilot aposta per una política de barris i viles destinada a enfortir el capital social com a motor de transformació de les condicions de vida.

Treball conjunt entre Generalitat, Ajuntament i la pròpia comunitat

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Drets Socials posarà en marxa una Oficina Tècnica, que d’acord amb les diferents àrees de l’Ajuntament de Banyoles i la comunitat es definirà l’actuació que es farà al Barri de la Farga. En paral·lel, des del mes de juny i fins al novembre de 2024 es faran quatre sessions de formació tècnica adreçades als equips de govern i referents tècnics del projecte.

L’acte en el que s’han concretat els 20 territoris que formaran part del programa va tenir lloc ahir dilluns, al Palau Robert de Barcelona, i va comptar amb la intervenció d’especialistes i representants municipals, el conseller Carles Campuzano i el director d’Acció Cívica i Comunitària, Xavier Godàs.