Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cosmos Quartet inicia diumenge la seva residència artística amb Influences

El quartet de corda portarà obres de Mozart, Brahms i Rumbau

dimecres 31 gener 2024

El quartet de corda Cosmos Quartet, l’artista resident d’aquest any de l’Ateneu-CMEM, obre la seva residència aquest diumenge 4 de febrer amb el programa Influences. El concert es farà a les 6 de la tarda a l'Auditori de l'Ateneu i les entrades ja estan a la venda a la pàgina web de Cultura Banyoles (cultura.banyoles.cat). 

Influences és un programa on, a partir de tres obres, tres compositors i tres segles permetrà als espectadors descobrir l’evolució i els grans canvis que la música clàssica occidental ha experimentat des del segle XVIII fins al XXI. A més, cada una de les obres és fruit d’una influència determinada. 

L’admiració de Mozart cap a Bach en escriure l’Adagio i Fuga l’any 1788 és innegable. La mirada, estudi i veneració dels quartets de Haydn, Mozart i Beethoven per part de Brahms és més que evident en els tres quartets que va deixar el compositor alemany en ple romanticisme. Octavi Rumbau es nodreix de les harmonies deformades i les modulacions rítmiques modernes per crear el Quartet de Corda N.1. I la influència de tot el llegat que ha deixat el gènere fins a dia d’avui, segueix obligant a mantenir ben viva la creació musical per a quartet de corda. 

Les entrades per al concert de diumenge es poden comprar a través del web cultura.banyoles.cat i presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles, en horari d'atenció al públic. 

Cosmos Quartet

Cosmos Quartet, artista resident de l'Ateneu-Centre Municipal d'Estudis Musicals de Banyoles, és un dels quartets de corda més atractius del panorama cambrístic actual. Format per l’Helena Satué, en Bernat Prat, la Lara Fernández i l’Oriol Prat, les seves interpretacions són rebudes amb elogis per la crítica i definides com a honestes, elegants, expressives i captivadores.

Tot i la seva joventut, el seu talent s’ha més que confirmat. Des dels seus inicis la formació ha obtingut un ampli reconeixement tant nacional com internacional, culminant així amb la seva residència artística al Palau de la Música Catalana de Barcelona des del 2021 fins al 2024. 

El seu interès, compromís i curiositat per descobrir i profunditzar en l’extens repertori per a quartet de corda, ha portat el quartet a interpretar música des del segle XVIII fins a la més actual i contemporània. D’aquesta manera, el Cosmos Quartet donarà mostra de la seva signatura inconfusible en un programa de concerts i activitats paral·leles que reflectiran la seva identitat musical i la gran versatilitat estilística.