Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicat sobre el coronavirus 29/05/20 a les 16:00

La comissió de seguiment de l’evolució de l’emergència sanitària de l’Ajuntament de Banyoles, reunida de nou avui divendres al matí, ha acordat informar de les següents mesures davant de l’alarma sanitària decretada pel COVID-19:

divendres 29 maig 2020

• Atesa la decisió del govern espanyol, a proposta del govern de la Generalitat que la regió sanitària de Girona entri a fase 2 a partir del proper dilluns 1 de juny, l’Ajuntament de Banyoles ha acordat reobrir el servei de l’escola bressol municipal La Balca a partir del proper dimecres 3 de juny. La Balca oferirà el servei a les famílies en les quals els dos progenitors treballen sense possibilitats de flexibilització horària, amb un horari base de 9 del matí a 1 del migdia, com estableixen les indicacions rebudes per PROCICAT.

Davant d’aquestes restriccions, l’Ajuntament de Banyoles ha acordat una rebaixa del 15% a les quotes de les famílies durant els mesos de juny i juliol. A l’agost, no s’oferirà servei de casal d’estiu.

Precisament avui divendres finalitza el període de preinscripcions per al curs 2020- 2021 a l’escola bressol municipal. Les famílies interessades trobaran més informació al bloc del servei d’Educació a educació.banyoles.cat.

• Coincidint amb la reobertura del servei, també per a les escoles bressol privades, el Servei d’Educació de l’Ajuntament ha ofert avui una formació en línia adreçada a professionals de les escoles bressol de Banyoles i comarca, amb la col·laboració del Centre d’Atenció Primària Banyoles i el Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF).

En la formació, que ha comptat amb la participació de 32 professionals, el Centre d’Atenció Primària ha parlat sobre mesures d’higiene i prevenció de cara a l’obertura de serveis adreçats a la petita infància i la família, mentre que el SOAF s’ha centrat en l’acompanyament emocional als infants i famílies en la situació actual.

• També a partir del proper dilluns, i seguint les directrius marcades pel Departament d’Educació, els centres educatius de Banyoles posaran en funcionament els seus plans d’obertura, amb caràcter excepcional, de priorització d’infants i de determinades activitats. L’assistència al centre serà voluntària i orientada a famílies en què els dos progenitors treballen i necessiten conciliar la vida laboral i familiar, situació que s’acreditarà documentalment amb una declaració responsable.

El Pla d’Obertura dels centres presenta diverses mesures de protecció i higiene aprovades pel PROCICAT, que comporta organització d’espais i recursos humans, així com una reducció en la ràtio d’infants en un mateix espai. A ESO, serà de 15 alumnes; a primària, 13 i a l’escola bressol, 5.

• D’altra banda, pel que fa a l’Exposició de Flors de Banyoles i el Gartstròmia, que s’havien de celebrar el primer cap de setmana de juny, no es faran en els formats previstos. En el cas del Gartstròmia, l’Àrea de Promoció Econòmica està treballant en una activitat alternativa, el Gartstròmia 2.0 que es farà del 9 al 16 de juliol.

Pel que fa a l’activitat alternativa a l’Exposició de Flors de Banyoles, es farà del 4 al 7 de juny. L’Àrea de Promoció Econòmica ha organitzat la campanya ‘Omple Banyoles de flors i colors’ perquè la ciutadania decori finestres i balcons i participi d’una exposició de flors virtual que es farà a través de les xarxes socials.

La participació és oberta a totes les edats i se sortejaran vals de compra per bescanviar a establiments comercials i de restauració de Banyoles i 10 packs regal infantils del Drac de Banyoles.

A banda de les decoracions als balcons, l’Associació Banyoles Comerç i Turisme omplirà de flors i colors els carrers Majors, Santa Maria, Mercadal i Valls. I l’Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany oferirà l’exposició virtual ‘De l’Escola al Monestir. 30 anys d’Exposició de Flors de Banyoles’, una mostra que recorre, a través de fotografies, la història de l’exposició de Flors de Banyoles des dels seus inicis l’any 1977 a l’Escola Verge del Remei i fins l’any 2007.


Banyoles, 29 de maig de 2020