Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicat sobre el coronavirus 15/03/20 a les 14:30.

diumenge 15 març 2020

La comissió de seguiment de l’evolució de l’emergència sanitària de l’Ajuntament de Banyoles, reunida de nou avui diumenge al migdia, ha acordat noves mesures, d’acord amb el ban d’alcaldia signat avui per l’alcalde Miquel Noguer.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha acordat suspendre el pagament per estacionar a la zona blava de Banyoles mentre duri l’estat d’alarma, decretat pel govern estatal.

També s’ha acordat tancar els parcs infantils per garantir que la ciutadania, especialment els menors d’edat, no en facin ús d’acord amb les restriccions de moviments establertes tant pel govern estatal com de la Generalitat.

A més, l’alcalde Miquel Noguer ha volgut recordar a la ciutadania que “només poden sortir de casa seva per aquells moviments estrictament imprescindibles, tal i com s’estableix en el ban”. En aquest sentit, ha avisat als veïns i veïnes de Banyoles que “hem vist persones practicant activitats esportives i hem de tenir clar que no estan permeses, ni individualment ni col·lectivament encara que siguin a l’aire lliure”. “Hem de ser conscients que ens hem de quedar tots a casa, encara que ens sigui difícil, i només sortir per fer allò que ens és estrictament necessari, però no per passejar o practicar esport i menys per fer trobades amb familiars o amics, si no són estrictament necessàries”. L’alcalde ha recordat que, complint la normativa establerta pels governs de l’Estat i de la Generalitat, “a partir de demà dilluns la Policia Local començarà a sancionar aquelles persones que surtin de casa seva sense motiu justificat”. 

Miquel Noguer ha tornat a apel·lar “a la responsabilitat i serenitat de la ciutadania en aquesta situació excepcional” i ha demanat també que “actuem amb serenitat i comprem només allò que ens és únicament imprescindible, guardant també les distàncies entre compradors i dins els establiments”. També ha volgut recordar als establiments comercials que poden continuar la seva activitat que “limitin l’aforament i mantinguin les distàncies entre clients”.

Per últim, també ha demanat als ciutadans i ciutadanes que “ara més que mai fem un ús responsable de les àrees de recollida de residus”, després que en les darreres hores s’han detectat abocaments d’objectes i trastos en algunes àrees de la ciutat. L’alcalde ha volgut fer una crida al “civisme de la ciutadania per evitar abocaments de residus impropis” i ha recordat que s’han de dipositar a la Deixalleria. 

Banyoles, 15 de març de 2020