Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicat sobre el coronavirus 12/05/20 a les 13:40

La comissió de seguiment de l’evolució de l’emergència sanitària de l’Ajuntament de Banyoles, reunida de nou avui dimarts al matí, ha acordat informar de les següents mesures davant de l’alarma sanitària decretada pel COVID-19:

dimarts 12 maig 2020


• Davant la celebració del mercat setmanal demà dimecres, s’iniciarà una campanya de conscienciació a la ciutadania per promoure l’ús de mascaretes. Es recomana als compradors del mercat que facin ús de la mascareta a l’hora de comprar al mercat.

Pel que fa a la ubicació de les parades, el mercat continuarà limitat als productes alimentaris i les parades es tornaran a distribuir entre la plaça de les Rodes, la plaça dels Turers i la plaça Major. També es continuarà reforçant la senyalització per garantir les distàncies entre persones.

No es permetrà tocar els productes per part dels clients, si els marxants no faciliten guants d’un sol ús. Cal recordar que s’hauran d’utilitzar els guants que subministri cada parada.

També es recomana en la mesura del possible, evitar anar al mercat amb els menors de 14 anys, tenint en compte que el mercat és un espai de concentració de persones, especialment de gent gran. En cas d’haver-hi d’anar, es demana que se segueixin les mesures de protecció necessàries, especialment respectant les distàncies de seguretat, les mesures d’higiene i es recomana l’ús de mascaretes.

Es recorda a la ciutadania la restricció de moviments als estrictament imprescindibles. Per tant, si els usuaris no necessiten comprar a mercat, no han d’anar-hi.


• També s’informa que, a nivell sanitari, les urgències de pediatria de la comarca del Pla de l’Estany, inclosa Banyoles, han retornat a l’Hospital Josep Trueta de Girona, després que temporalment s’havien traslladat a l’Hospital Santa Caterina de Salt per la crisi sanitària per la COVID-19.


Banyoles, 12 de maig de 2020