Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicat sobre el coronavirus 05/05/20 a les 16:20

La comissió de seguiment de l’evolució de l’emergència sanitària de l’Ajuntament de Banyoles, reunida de nou avui dimarts al matí, ha acordat informar de les següents mesures davant de l’alarma sanitària decretada pel COVID-19:

dimarts 05 maig 2020


• Davant la celebració del mercat setmanal demà dimecres, es reforçaran les mesures de prevenció per garantir que es respectin les normes d’higiene. El mercat continua limitat als productes alimentaris i, per garantir les distàncies entre persones, les parades es repartiran demà dimecres entre la plaça de les Rodes, la plaça dels Turers i la plaça Major. També es reforçarà la senyalització per garantir les distàncies
entre persones.

No es permetrà tocar els productes per part dels clients, si els marxants no faciliten guants d’un sol ús. Cal recordar que s’hauran d’utilitzar els guants que subministri cada parada.

També es recomana en la mesura del possible, evitar anar al mercat amb els menors de 14 anys, tenint en compte que el mercat és un espai de concentració de persones, especialment de gent gran. En cas d’haver-hi d’anar, es demana que se segueixin les mesures de protecció necessàries, especialment respectant les distàncies de seguretat, les mesures d’higiene i es recomana l’ús de mascaretes i guants.

Es recorda a la ciutadania la restricció de moviments als estrictament imprescindibles. Per tant, si els usuaris no necessiten comprar a mercat, no han d’anar-hi.


• Al llarg del dia d’avui continua el repartiment de mascaretes de protecció als autobusos de transport públic, atesa l’obligatorietat de portar mascareta establerta pel govern de l’Estat.


• Pel que fa a les restriccions de moviments, es recorda que no està permès banyar-se a l’Estany perquè les zones de bany estan tancades i la temporada de bany no ha començat. Només poden accedir a l’Estany els esportistes d’elit que, d’acord amb les autoritzacions que fixa el govern de l’Estat, poden accedir a l’Estany des del Club Natació Banyoles per a fer els seus entrenaments.

També es recorda que, malgrat les autoritzacions de sortides, continuen tancades les instal·lacions esportives, els parcs infantils i les àrees de joc en zones comunes i no s’hi pot accedir.


Banyoles, 5 de maig de 2020