Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicat sobre el coronavirus 09/06/20 a les 15:50

La comissió de seguiment de l’evolució de l’emergència sanitària de l’Ajuntament de Banyoles, reunida de nou avui dimarts al matí, ha acordat informar de les següents mesures davant de l’alarma sanitària decretada pel COVID-19:

dimarts 09 juny 2020

• Davant la celebració del mercat setmanal demà dimecres, i amb l’objectiu de garantir el distanciament social entre persones, es mantindrà la distribució establerta el passat dimecres 3 de juny. Les parades alimentàries i no alimentàries es repartiran entre la plaça Major, la Porta Turers, el carrer Àngel Guimerà, la plaça dels Turers, el carrer Rambla i la plaça de les Rodes.

Els espais es continuaran delimitant i demà dimecres s’establiran sis punts d’accés, dos més que la setmana passada, amb persones que controlaran l’aforament del mercat i donaran gel hidroalcohòlic als clients.

Els punts d’accés se situaran al carrer Àngel Guimerà, davant de Cal Moliner i a l’accés a la plaça Major pel carrer Mercadal per accedir a la plaça Major. Per l’accés a la plaça de les Rodes, s’instal·laran al carrer Vallespirans, al costat del pàrquing, a l’accés a la plaça pel carrer de la Barca i al carrer Rambla, a l’alçada del carrer Conill.

Es recorda als clients que només es pot accedir al mercat per aquests punts, que estaran controlats i regulats per garantir la limitació d’aforament al mercat. En aquest sentit, es demana que es respectin les mesures establertes i que, per exemple, no s’accedeix al mercat per altres punts com el passatge Verdaguer.

A banda de la redistribució i la delimitació dels espais, se senyalitzaran les parades per garantir que es mantingui la distància entre clients i venedors. A més, es recorda que els clients no poden tocar els productes, si els marxants no faciliten guants d’un sol ús ni gel hidroalcohòlic.

• D’altra banda, avui han reobert al públic amb normalitat els Museus de Banyoles, en compliment del pla de desconfinament cultural establert. Durant tot aquest mes de juny, l’entrada al Museu Darder i al Museu Arqueològic serà gratuïta.

Per entrar als museus serà obligatori l’ús de mascareta i la visita es podrà fer individualment o en grups de convivència.

Per a la reobertura dels Museus, s’han extremat i intensificat la neteja de tots els espais i elements, sobretot els que es troben a l’abast del públic. També s’han adoptat mesures de seguretat i protecció, així com s’ha establert un punt d’higiene amb gel desinfectant a l’espai de recepció de cada museu i diferents punts d’informació i senyalització per recordar als visitants les mesures d’higiene.


Banyoles, 9 de juny de 2020