Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carles Benavent artista destacat de la 30a edició del FEMJazz!

El festival tindrà lloc durant dos caps de setmana: el 18 i 19 de maig i del 24 al 26 de maig amb el gran gruix d’activitats, que moltes d’elles tindran lloc al parc de la Draga

dimarts 30 abril 2024

El Taller de Música de Banyoles impulsa la 30a edició del FEMJazz!, el Festival d’Emergències Musicals de Banyoles. El festival, organitzat en conveni amb l’Ajuntament de Banyoles i amb el suport de la Diputació de Girona, arriba a les tres dècades convertit en un dels esdeveniments jazzístics degans de la demarcació, i un dels pocs festivals catalans que manté una filosofia centrada en el talent emergent.

Per celebrar els trenta anys, el Taller ha ideat una edició especial que, a diferència del que és habitual, es desplega al llarg de dues setmanes: el festival començarà el cap de setmana del 18 i 19 de maig, mentre que el gruix de les activitats tindrà lloc del 24 al 26 de maig. L’altre principal canvi és l’espai, atès que el festival oferirà la majoria dels concerts al parc de la Draga, que durant anys en va ser l’escenari principal.

Un dels grans al·licients del trentè FEMJazz! és l’actuació de Carles Benavent, el dissabte 25 de maig a les 8 del vespre a l’Auditori de l’Ateneu-CMEM. Baixista de trajectòria dilatada, Benavent ha col·laborat amb Miles Davis, Paco de Lucía, Chick Corea o Camarón de la Isla, entre altres grans noms del jazz i del flamenc. En aquesta ocasió, interpretarà peces dels artistes amb qui ha treballat al llarg de la seva carrera amb l’acompanyament de la Girona Jazz Project, que donarà una dimensió de big band al repertori. La formació estarà dirigida pel saxofonista i compositor Bernard Van Rossum, un referent del flamenc-jazz contemporani. Les entrades, amb un preu de 12 euros, ja es poden adquirir al web de Cultura Banyoles (cultura.banyoles.cat), un concert coorganitzat amb Joventuts Musicals de Banyoles.

Paral·lelament a la programació dels concerts, el Taller ofereix el curs ‘Qui té por de la improvisació?’ el dissabte 18 de maig a les 11 h. Es tracta d’una sessió de dues hores pensada per familiaritzar el públic amb el concepte i l’execució de la música improvisada, que tant pes té en el jazz i altres músiques contemporànies.

El conductor del curs és Albert Cirera, saxofonista amb molta experiència en el terreny del free jazz i les músiques improvisades i membre del grup Duot juntament amb el bateria banyolí Ramon Prats. El curs té un preu de 10 euros (5 per a alumnes de l’EMMB i socis de Joventuts Musicals de Banyoles) i cal inscriure-s’hi al web de l’Ateneu-EMMB (ateneu.banyoles.cat).