Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Barris 10 augmenta un 92% la participació en les activitats

El projecte, que estrena nova imatge, es consolida i creix el nombre d'infants i joves participants en aquest primer trimestre escolar

dijous 18 gener 2024

Barris 10, el programa social, educatiu, obert i inclusiu, impulsat conjuntament entre el Consell Esportiu del Pla de l’Estany i l’Ajuntament de Banyoles, ha augmentat en més d’un 92% la participació en les diferents activitats esportives i inclusives que s'hi proposen. La iniciativa també compta amb una nova imatge corporativa per ressaltar els valors del projecte i que l’ajuden a donar-li una visió més global.

El programa Barris 10 té per objectiu potenciar la cohesió social i la convivència a través de la promoció de la pràctica esportiva d’infants i joves. La regidora de Polítiques Socials de l’Ajuntament de Banyoles, Ester Busquets, ha destacat que, "aquests dos darrers cursos escolars Barris 10 s'ha consolidat com un programa que va molt més enllà d'un projecte o una iniciativa concreta i que treballa per la cohesió social i la convivència a la nostra ciutat utilitzant l'esport com una eina social per tots els valors que genera tant en els infants i joves participants en les diferents activitats del programa com a nivell de barris i de ciutat". Ester Busquets s'ha felicitat perquè "aquest treball i el caràcter pioner de les diferents iniciatives que s'estan impulsant a través de Barris 10 ha valgut diferents premis al programa".

Pel que fa a les participacions a Barris 10, durant el primer trimestre del curs hi ha hagut un total de 452 participacions en les cinc activitats incloses en el programa. Aquesta xifra és pràcticament el doble que hi va haver el curs passat quan, durant el mateix període, hi van haver 235 participacions. Xavi Batchellí, director del Consell Esportiu del Pla de l’Estany, ha fet una valoració molt positiva destacant que “l’increment de participació s’explica perquè hi ha hagut més contacte amb els centres educatius i el professorat per tal de fer-los-hi arribar la informació”. 

Les dades també mostren pràcticament igualtat pel que fa al gènere dels infants i joves participants i, entre els assistents, hi ha un 51% de participació masculina i un 49% de femenina que prenen part a les activitats de Futbol Jove, Esport i Barris als barris de Sant Pere i Canaleta, Dansa’t i Arts Marcials. “Aquesta igualtat de gènere és també una dada que ens satisfà particularment, ja que reforcen la visió amb la que vam iniciar el projecte” ha afegit Batchellí. 

Aquest creixement en les activitats també es preveu en el Rodabarris que tindrà lloc durant el mes d’abril i en què s’estima que hi prendran part 425 alumnes d'educació secundària, un 37,5% més que durant el curs passat quan n'hi van participar 309. A través del Rodabarris, els joves participen en una matinal d'activitats esportives en diferents barris de Banyoles amb l'objectiu que coneguin realitats diferents a les seves pròpies.

Ampliació de les beques per a les entitats

El programa Barris 10 treballa en cinc línies, d’entre les quals hi ha la d'Accessibilitat i inserció, una línia que, entre d’altres objectius, vol garantir l’accessibilitat a la pràctica esportiva i afavorir la inserció en el context esportiu a través del suport a entitats i famílies. En aquest sentit, fins al moment s’ha becat a 60 infants i joves esportistes de Banyoles que, en el marc del programa, tenen l'oportunitat de competir en una de les moltes disciplines esportives que es practica a la ciutat. 

A més, aquest curs s’ha ampliat el preu de les beques per a les entitats en més d’un 15% i la dotació econòmica destinada a aquests ajuts també ha augmentat significament, passant dels 14.000 euros del curs 2022-2023 als 15.500 del curs actual. 

Nova imatge de Barris 10

Aquest curs 2023-2024 el programa Barris 10 també ha presentat una nova imatge amb l’objectiu de reflectir tots els valors que representa el projecte. L’Estudi Oliver Gràfic de Banyoles ha estat l’encarregat de dissenyar la nova imatge corporativa en la que “la composició tipogràfica està pensada com una fórmula que remet a la metodologia impulsada des del Consell Esportiu” ha explicat Isabel Oliver, responsable del disseny, que ha afegit que “és una fórmula que dona com a resultat totes les accions que es desenvolupen als diferents barris de Banyoles simbolitzats a través dels cercles que composen el logotip”. 

La imatge corporativa inclou el text ‘Programa Barris 10’ per donar context a la ciutadania que no coneix el projecte i inclou el lema ‘Convivència, esport i cohesió’, els tres principals valors que representa Barris 10.