Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles tanca les Festes d’Agost amb un balanç molt positiu malgrat les restriccions

Totes les activitats s’han pogut desenvolupar adaptades a la situació actual i completant els aforaments permesos

dimarts 18 agost 2020

La tradicional cantada d’havaneres al barri de Sant Pere va posar ahir el vespre el punt i final a les Festes d’Agost de Banyoles. La programació de la festa petita ha inclòs una vintena d’actes per a tots els públics, que s’han adaptat a la situació actual per la crisi sanitària generada per la Covid-19 i tots els actes s’han pogut desenvolupar adaptats a nous formats o amb aforaments limitats.

Les Festes d’Agost de Banyoles es van obrir dijous al vespre amb l’espectacle itinerant  Moltes gràcies de Quim Masferrer i ha inclòs concerts de La Salseta del Poble Sec, la Balkan Paradise Orchestra i la Fundación Tony Manero, tots ells amb aforament limitat i reserva prèvia de seient; la rua de Gegants i Capgrossos, l’espectacle de foc de Gàrgoles de Foc i el Festival Folklòric Internacional, organitzat pel Foment de la Sardana, també amb aforament limitat, així com espectacles familiars itinerants, organitzats per les entitats TTela i Joventuts Musicals de Banyoles, entre altres propostes.

Els concerts a la Plaça Major de la Balkan Paradise Orchestra i la Fundación Tony Manero i el Festival Folklòric, que es va fer a la plaça de les Rodes, han estat els actes amb més assistència de públic, bé des dels seients habilitats per seguir-los o bé des de les terrasses dels establiments de restauració.

El regidor de Cultura, Festes i Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Banyoles Miquel Cuenca ha destacat que “hem demostrat que es pot fer festa i es pot fer cultura amb seguretat, seguint la normativa i adaptant els actes a les restriccions per la Covid-19, i hem aconseguit transmetre aquesta confiança a la ciutadania, que ha exhaurit els seients reservats als diferents espectacles i propostes”.

En aquest sentit, Miquel Cuenca ha volgut agrair l’esforç d’entitats com el Foment de la Sardana, les Gàrgoles de Foc, el Centre Excursionista o la Colla de Gegants i Capgrossos de Banyoles “per l’esforç que han fet per reinventar-se i fer possible una programació d’activitats molt completa en uns temps excepcionals”. El regidor de Festes ha volgut traslladar també aquest agraïment al conjunt de la ciutadania, que en tot moment s’ha mostrat col·laborativa i comprensiva amb les circumstàncies en les que s’ha hagut de desenvolupar la festa petita”.