Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles tanca amb èxit de visitants la XVa edició de la Fira Medieval Fantàstica Aloja

El Barri Vell es va omplir de públic per seguir les diferents activitats programades

dilluns 09 octubre 2023

Banyoles va tancar ahir amb gran èxit de visitants la XVa edició de la Fira Medieval Fantàstica Aloja, que s’ha celebrat durant tot el cap de setmana. Els diferents espais del Barri Vell es va omplir de públic per seguir la trentena d’activitats programades. 

L’espectacle nocturn va posar ahir a la nit el punt i final a la XVa edició de l’Aloja, que s’ha allargat durant tot el cap de setmana. La plaça Major i els carrers adjacents han acollit el mercat medieval amb una cinquantena de parades de productes d’artesania i de proximitat. També s’han fet tallers i activitats infantils a la Muralla, el carrer Pia Almoina i a la plaça de la Font, com l’Escola de Cavalleria i el Torneig Infantil de Cavallers, l’exposició i demostració d’aus rapinyaires o la taverna medieval. Cercaviles, espectacle de llum i foc o visites teatralitzades han completat la programació de la fira, amb propostes especialment pensades per al públic familiar. 

La regidora de Promoció Econòmica, Anna Tarafa, ha fet una valoració “molt positiva de la fira perquè els carrers s’han omplert durant tot el cap de setmana i hi ha hagut molta afluència de persones a totes les activitats”. Pel que fa al perfil de visitants, el públic “ha vingut de Banyoles i la resta de la comarca, però també de molts municipis de les demarcacions de Girona i de Barcelona”, ha explicat la regidora que ha afegit que “és una fira totalment consolidada i arrelada perquè el 75% dels visitants que han contestat l’enquesta del Punt d’Informació repetien, en fan una valoració molt positiva i han utilitzat serveis de restauració i comerç de la ciutat, que també és un dels objectius de la fira, dinamitzar els serveis de la ciutat”. 

Anna Tarafa ha remarcat també “la bona acollida” del nou servei gratuït de Tren Pinxo per facilitar la mobilitat dels visitants a la fira. Durant tot el cap de setmana el tren ha fet un recorregut des del Passeig Darder, passant pel Passeig de la Indústria, l’Avinguda de la Farga i el carrer Llibertat. La regidora de Promoció Econòmica ha explicat que “el 20% dels usuaris del Tren Pinxo eren gent de fora i la resta, veïns de Banyoles i comarca, el que ens ha permès descongestionar el trànsit rodat del centre de la ciutat”. Tarafa ha avançat que l’experiència es repetirà per la Fira de Sant Martirià, prevista pel cap de setmana del 18 i 19 de novembre. 

La Fira Aloja està organitzada per l’Ajuntament de Banyoles amb el suport de la Diputació de Girona i l’Associació Banyoles Comerç i Turisme. Compta amb la col·laboració d’un cinquantena de persones voluntàries que participen en els espectacles, a més d’alumnes del primer curs de l’IFE Auxiliar de Manteniment d’Instal·lacions Esportives. També hi col·laboren La Fragua De Vulcano, Alma Cubrae, els historiadors Guerau Palmada i Àngel Vergés o els Senyors del Foc de Castelló, entre altres.