Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles serà la seu del Mundial de Marató de Piragüisme 2028

La International Canoe Federation (ICF) ha seleccionat a Banyoles per davant de localitats de Rumania i Portugal

dilluns 08 abril 2024

Aquest dissabte la International Canoe Federation (ICF) ha seleccionat Banyoles com a seu única on es disputarà el Mundial de Marató de Piragüisme per l’any 2028. La federació internacional, que ha comunicat aquesta decisió des de Londres, ha proposat la capital del Pla de l’Estany per davant de les localitats de Pitesti-Bascov de Rumania i de Ponte de Lima, de Portugal, després de la defensa de la candidatura que va fer la delegació desplaçada fins al Regne Unit.

El primer tinent d’alcalde, i regidor d’Esports, de l’Ajuntament de Banyoles, Jordi Congost, que ha format part de delegació que ha estat present a Londres, destaca que “aquest Mundial de Piragüisme deixarà un gran llegat a Banyoles, una ciutat que ja ha demostrat en d’altres ocasions la capacitat organitzativa de grans esdeveniments esportius internacionals”, a més d’afegir que “la implicació de la secció de piragüisme del Club Natació Banyoles també ha estat una de les claus perquè Banyoles aculli aquest Mundial l’any 2028”.

En aquesta línia, cal recordar que l’Estany de Banyoles tradicionalment ha estat seu de grans esdeveniments esportius, sobretot quan als Jocs Olímpics de Barcelona 1992 va acollir la disputa de les competicions olímpiques de rem. A més, d’acollir en els últims anys la Triatló International i de la Shimano Super Cup Massi BTT, entre d’altres. També l’any passat a l’estany es va disputar el Campionat d’Espanya de Piragua i aquest any hi haurà del Campionat d’Espanya Absolut de Rem, que tindrà lloc del 21 al 23 de juny.

La ICF ha decidit escollir Banyoles com a seu del Mundial de Marató de Piragüisme de l’any 2028, després de la defensa de la candidatura que la delegació va fer davant de la pròpia federació internacional. Conjuntament amb Jordi Congost, fins a Londres també s’hi ha desplaçat una delegació de la Real Federación Española de Piragua, amb el seu president, Javier Hernanz, al capdavant que ha afirmat que “Banyoles és un dels indrets més apropiats per a la celebració d’aquest Campionat Mundial. És fantàstic per a la Federació poder comptar amb aquest esdeveniment”.