Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles se suma al Dia del Planeta apagant la il·luminació d’edificis

L’Ajuntament de Banyoles se sumarà demà dissabte a la celebració del Dia del Planeta i apagarà la il·luminació de diferents edificis. Amb aquesta acció el consistori se suma a accions similars que s’impulsen en més de 200 països d’arreu del planeta

divendres 25 març 2022

Concretament l’acció es portarà a terme entre 2/4 de 9 i 2/4 de 10 de la nit i durant aquesta hora s’apagarà la il·luminació ornamental de l’església de Santa Maria dels Turers, el Monestir de Sant Esteve, la Muralla i la façana de l’Ajuntament. 

El regidor de Medi Ambient, Albert Tubert, ha explicat que “el motiu de l’apagada no és cap altre que fer un gest simbòlic per cridar l’atenció sobre el canvi climàtic i sumar-nos com a ciutat a altres accions similars que es fan a més de 200 països d’arreu del planeta”. Tubert ha volgut fer una crida també a la ciutadania perquè se sumi a la iniciativa. 

La iniciativa, promoguda per l’ONG WWF, consisteix a apagar els llums dels principals edificis i monuments del món durant una hora amb l’objectiu que la població prengui consciència dels efectes del canvi climàtic al nostre planeta.