Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles s’adhereix a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta

Representants de la ciutat participen a la 1a Jornada de la Bicicleta Urbana de l’entitat a Bilbao

dimecres 13 març 2019

Banyoles s’ha adherit a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta. Representants del consistori van participar la setmana passada a Bilbao a l’assemblea de l’entitat i a la primera Jornada de la Bicicleta Urbana, on es van debatre els reptes de futur de la bicicleta a les ciutats.

El ple de l’Ajuntament de Banyoles va aprovar per unanimitat el 25 de febrer passat l’adhesió de Banyoles a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta. La setmana passada a Bilbao es va celebrar l’assemblea de l’entitat on es va ratificar Banyoles com a membre de la Xarxa.

Paral·lelament es va celebrar la primera Jornada de la Bicicleta Urbana on el regidor d’Urbanisme, Albert Tubert, va participar per seguir les xerrades i ponències sobre la bicicleta dins l’àmbit urbà i va destacar que “va ser una jornada molt interessant per conèixer i aprendre de ciutats que ja fa temps que han apostat per la mobilitat en bicicleta transformant la ciutat”. A la Jornada, es va debatre sobre problemes, solucions, models i reptes de futur, a través d’experiències de diverses ciutats com Sevilla, Barcelona o Bilbao.

La Xarxa de Ciutats per la Bicicleta (Red de Ciudades por la Bicicleta) és una associació formada per entitats locals que té per objectiu generar una dinàmica entre diferents ciutats per facilitar, fer més segura i desenvolupar la circulació dels ciclistes, especialment en el medi urbà.