Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles reuneix en una jornada els cicles formatius que s’ofereixen a la ciutat

Més de 450 alumnes de 4rt d’ESO passaran pel pavelló de La Farga en una jornada que està oberta també a joves, famílies i empreses

dimarts 21 març 2023

L’Ajuntament de Banyoles reuneix avui en una jornada tots els cicles formatius, tant de grau mig com de grau superior, que s’ofereixen a la ciutat. La segona edició de la jornada, que es fa durant tot el dia al pavelló de La Farga, està previst que rebi la visita de joves, famílies i empreses.

La jornada de cicles formatius té com a objectiu oferir un espai d’orientació i informació sobre l’oferta formativa a Banyoles a totes aquelles persones que, a qualsevol edat, han de triar un camí per a formar-se i treballar, especialment als joves de quart d’ESO i a les seves famílies. La proposta “pretén donar a conèixer els cicles formatius tant als i les joves de Banyoles i comarca i a les seves famílies perquè coneguin tota l’oferta dels centres de secundària de la ciutat”, com ha recordat l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer. 

Durant tot el matí, està previst que passin per la jornada més de 450 alumnes de quart d’ESO dels centres de secundària de Banyoles que poden visitar els estands dels diferents cicles formatius que s’ofereixen als instituts per conèixer-ne els estudis i les sortides professionals, parlar amb alumnat que està cursant els cicles, conèixer els diferents serveis i recursos municipals i participar en espai d’experiències.

A la jornada de cicles, hi són presents els 19 cicles formatius que s’ofereixen als instituts de Banyoles, tant de grau mig com de grau superior, a més de diferents serveis municipals com l’Oficina Jove, el Servei d’Ocupació Municipal o el mateix servei d’Educació, així com del Centre de Formació d’Adults.

La segona part de la jornada, entre 2/4 de 6 de la tarda i 2/4 de 8 del vespre, estarà oberta tothom i a les 6 de la tarda s’oferirà una xerrada adreçada a les famílies. Els caps d’estudis dels cicles formatius dels instituts parlaran sobre ‘I després de l’ESO, què? FP com una alternativa de futur’.

Mapa de cicles

Com a novetat d’aquesta segona edició, i prèviament a la vista a la jornada, el Servei d’Educació ha preparat un mapa interactiu que ha permès fer una visita virtual pels diferents estands. En el mapa, els alumnes i les seves famílies hi trobaran la distribució d’estands al pavelló de la Farga i podran consultar la informació que es desplegarà a cada icona sobre els diferents cicles o els recursos municipals que hi prendran part.

A més, l’alumnat, el professorat i les famílies podran participaran en un concurs amagat dins el mapa interactiu a través del qual, responent a una butlleta que trobaran a l’estand de l’Oficina Jove el mateix dia de la jornada, se sortejaran dos premis de 50 euros cadascun per gastar als establiments de Banyoles, gràcies a un acord amb l’Associació Banyoles Comerç i Turisme.

Els INS Pla de l’Estany, Pere Alsius i Josep Brugulat de Banyoles ofereixen actualment deu cicles formatius de grau mig (Sistemes Microinformàtics i Xarxes; Atenció a persones en situació de dependència; Cures auxiliars d’infermeria; Guia en el medi natural i de temps de lleure; Ensenyaments Esportius-especialitat futbol; Ensenyaments Esportius-Salvament i socorrisme; Gestió Administrativa; Fusteria i moble; Instal·lació i moblament; i Manteniment electromecànic); i set cicles formatius de grau superior (Desenvolupament d’aplicacions multiplataforma; Ensenyaments Esportius-Salvament i socorrisme; Condicionament Físic; Ensenyament i animació sòcio-esportiva; Administració i finances; Mecatrònica industrial i disseny i moblament); a més d’un Itinerari Formatiu Específic (IFE) d’Auxiliar de manteniment d’instal·lacions esportives i un Programa d’Inserció Professional (PIP) d’Auxiliar de vivers i jardins.

La jornada està organitzada per l’Ajuntament de Banyoles, els Serveis Educatius del Pla de l’Estany i els instituts Josep Brugulat, Pla de l’Estany i Pere Alsius.