Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles recupera la revetlla popular de Sant Joan

Organitzada per les Gàrgoles de Foc, tornarà a la plaça Miquel Boix amb cultura popular, sopar, espectacle de foc i concerts

dijous 23 juny 2022

Banyoles tornarà a viure aquesta nit la revetlla popular de Sant Joan després de dos anys de pandèmia. Organitzada per la colla de diables Gàrgoles de Foc, la celebració tornarà a la placa Miquel Boix en el format habitual amb diferents activitats i propostes. 

Les activitats s’iniciaran a les 7 de la tarda amb diferents actes de cultura popular a la plaça Miquel Boix amb la participació d’entitats com la Colla de Gegants i Capgrossos, la colla castellera Esperxats de l’Estany, la Cobla La Principal de Banyoles o Legki Yakaru i amb la rebuda de la Flama del Canigó, que hauran baixat del cim del Canigó membres del Centre Excursionista de Banyoles. Prèviament a l’arribada de la Flama del Canigó a la plaça Miquel Boix, es farà una recepció institucional de la Flama a la ciutat al Puig de Sant Martirià. 

Després del sopar popular, que anirà a càrrec de l’entitat Món Banyoles a la mateixa plaça Miquel Boix, hi haurà un espectacle de foc i l’encesa de la foguera, a càrrec de la mateixa colla de diables Gàrgoles de Foc. La revetlla popular acabarà amb els concerts de The Goliards Collective i La Masovera Barbuda. 

Revetlla segura

Pel que fa a la celebració de la revetlla, des de l’Ajuntament de Banyoles es demana a la ciutadania gaudir-la amb precaució i responsabilitat. Es recorda que no està permès fer foc a menys de 500 metres de zones forestals. També està prohibit enlairar fanalets encesos i es demana no llençar petards ni coets que puguin arribar a zones amb arbres o de vegetació per evitar incendis.

En cas de veure fum o foc, es demana trucar de seguida al 112.