Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles recupera la brigada de recs

El Centre El Puig assumeix les tasques de neteja i manteniment i s’ha estrenat un nou vehicle elèctric per donar-hi servei

dimarts 02 gener 2024

L’Ajuntament de Banyoles ha recuperat la brigada de recs, a través d’un conveni amb el Centre El Puig del Consell Comarcal del Pla de l’Estany. La nova brigada treballa des d’aquest any cinc dies la setmana i compta amb un nou vehicle elèctric. 

El consistori va signar un conveni amb el Consell Comarcal del Pla de l’Estany per delegar la tasca de neteja i manteniment de la xarxa de recs de Banyoles al Centre El Puig, que ja ofereix serveis de manteniment de jardineria a la ciutat. El regidor de Polítiques Ambientals de l’Ajuntament de Banyoles i Batlle d’Aigües, Albert Tubert, ha destacat que “vam apostar per recuperar la brigada de recs amb la implicació del Centre El Puig i des del consistori estem molt satisfets per la feina que s’està fent, com ho demostra el fet que ampliem a cinc els dies que aquesta brigada farà tasques de neteja i manteniment de la xarxa de recs de Banyoles”. 

La brigada de recs recorre la xarxa de la ciutat gestionant el manteniment dels recs, eliminant la vegetació, el llot i els sediments, així com també la retirada de la brossa. Inicialment la brigada treballava tres dies a la setmana, però des d’aquest 2024 el conveni s’amplia a cinc dies. 

La nova brigada compta també des de finals d’any amb un nou vehicle petit, elèctric i versàtil que permet accedir a espais més reduïts. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Francesc Castañer, ha destacat que “en els darrers mesos des del Consell Comarcal s'ha anat dotant de nova maquinària i vehicles al Centre El Puig per tal que puguin continuar donant servei als diferents municipis de la comarcal”. 

Banyoles compta amb una xarxa de més de trenta quilòmetres de recs que són claus per al sistema de desaigua natural de l’Estany.