Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles recupera el Punt Lila per Carnestoltes

S’habilitarà divendres a la nit a la plaça de les Rodes i prèviament s’està fent una campanya de difusió i prevenció als instituts

dijous 24 març 2022

L’Ajuntament de Banyoles habilitarà de nou el Punt Lila coincidint amb la celebració del Carnestoltes aquest divendres a la nit. Se situarà a la plaça de les Rodes com a espai de referència davant de comportaments i agressions sexistes en l’oci nocturn. 

El Punt Lila s’habilita durant les diferents festes populars de Banyoles amb l’objectiu d’oferir assessorament i suport a qualsevol persona que sigui testimoni o pateixi una agressió masclista i/o LGTBIfòbica de qualsevol tipus. La regidora de Joventut, Gemma Feixas, ha destacat que “el Punt Lila s’ha consolidat com un punt de suport a persones que busquen ajuda, que necessiten suport, com un espai de prevenció”. 

El Punt Lila estarà obert de 2/4 de 9 del vespre a 2/4 de 4 de la matinada. Els i les joves que visitin el Punt Lila rebran un braçalet amb el telèfon de l’espai perquè, en cas que ho necessitin, puguin trucar-hi. 

A banda del lloc d’atenció física del Punt Lila, es podrà trobar suport a través del personal organitzador de la festa, el personal de seguretat, a la barra de l’envelat i al punt mèdic, i també contactant amb la Policia Local, la Clínica Salus Infirmorum o amb el telèfon d’Emergències, 112.

Com a prèvia a la celebració del Carnestoltes, des del Punt de Salut Jove s’ha portat a terme una campanya de prevenció i sensibilització amb l’edició d’un vídeo que s’ha difós entre tots els estudiants dels instituts de secundària de Banyoles, tant d’ESO com Batxillerat i Cicles Formatius.

Bus nit

El Carnestoltes de Banyoles se celebrarà aquest cap de setmana. Les activitats s’iniciaran divendres al vespre amb la Rua de Versots a la plaça Major. Els “versots”, textos satírics i punyents en el que es posen en qüestió, humorísticament, diferents aspectes de la política local donaran pas a la rua que portarà a la plaça de les Rodes de la mà de Bufant Fort Street Band i Gàrgoles de foc, entitat que organitza l’activitat. L’envelat de les Rodes serà l’espai en el que es concentrarà l’activitat per a joves aquest any passa a la nit de divendres. A 2/4 de 10 del vespre tindrà lloc la Festa per als menors de 16 anys amb DJ, un Just Dance popular, regals i altres sorpreses que han organitzat el Comitè de Banyolinades i joves del municipi. 

La Festa de Carnestoltes arribarà a continuació, a partir de 2/4 de 12 de la nit, amb els concerts de La Montecarlo i la Banda Neon. Un cop finalitzada la festa a les Rodes, aquesta es traslladarà als locals d’oci nocturn de la zona de la Farga, La Nau Disco, Sarau i Clímax.  L’Ajuntament posa a disposició dels que ho vulguin un bus gratuït a partir de la 1h de la nit amb sortida la parada de taxis del passeig Indústria i arribada al passeig de la Farga, davant del Mercadona i que tindrà una freqüència de pas cada 15 minuts fins a les 7h del matí. 

2a edició de la Milla i exhibició de comparses

El Carnestoltes de Banyoles es completarà dissabte 26 de març amb La Milla Fantàstica al matí i la presentació i ball de comparses i la Festa de Carnestoltes Infantil. La segona edició de la cursa popular per relleus, organitzada conjuntament amb el Consell Esportiu del Pla de l’Estany, s’iniciarà a 2/4 d’11 del matí. Les inscripcions es poden fer prèviament fins avui dijous a un preu de 20€ per equip de 3 o 4 persones o el mateix dissabte de 9 a 10h a un preu de 25€. Tot i que hi haurà obsequis per a tots els participants, hi haurà premis especials per a la millor disfressa d’equip, pels guanyadors en categoria masculina, femenina i mixt i un premi a la joventut (menors de 16 anys). 

El punt i final del Carnestoltes 2022 arribarà amb la presentació i ball de comparses amb la participació de les AMPA de Banyoles i del Pla de l’Estany, entitats i associacions de lleure infantil i juvenil a partir de les 5 de la tarda. Tot seguit, a la mateixa plaça de les Rodes, La Monte per Xics amenitzarà la Festa de Carnestoltes Infantil. 

Tota la programació del Carnestoltes de Banyoles es pot consultar a través de la pàgina web
www.festesbanyoles.cat.