Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles programa una quarantena de propostes per les Festes d’Agost

Seran set dies de festes, del 10 al 16 d’agost, amb activitats per a tots els públics. Muskhaa, Mercabanda o Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries seran alguns dels caps de cartell d’una programació que inclou una quarantena de propostes

dimecres 26 juliol 2023

Les Festes d’Agost de Banyoles s’ampliaran aquest any a set dies i comptaran amb una quarantena de propostes per a tots els públics que s’han programat entre el 10 i el 16 d’agost. Mushkaa, Mercabanda, Les Que Faltaband i Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries seran algunes dels caps de cartell d’una programació que recupera amb força el Carnestoltes d’Estiu i les activitats de cultura popular. 

La programació de les Festes d’Agost de Banyoles s’ha presentat aquest matí en una roda de premsa, que ha comptat amb la participació de moltes de les entitats que participen en la programació de les Festes d’Agost. En la presentació, el regidor de Festes, Miquel Cuenca, ha destacat precisament “la força de les entitats de la ciutat sense les quals seria impossible presentar una programació com la de les Festes d’Agost”. 

Programació diversa

Les Festes d’Agost de Banyoles s’obriran el dijous 10 d’agost a les 9 del vespre amb una nova sessió del ‘7de7: sardanes a la fresca’, amb set sardanes de set tirades amb la Cobla Escola de Música Conrad Saló, organitzada pel Foment de la Sardana, i continuaran amb el concert que la Black Music Big Band Ensemble farà al Club Natació Banyoles, a partir de 2/4 de 10 de la nit. 

El divendres 11 d’agost arribarà un dels plats forts de les Festes d’Agost amb el Carnaval d’Estiu que, es farà al Parc de la Draga i que recupera amb força el gruix de propostes. Les activitats del Carnaval començaran a les set de la tarda a l’aparcament del pavelló amb un Holi Fest amb Comitè de DJ i, a partir de les 11 de la nit, al Parc de la Draga hi haurà els concerts d’Oxigen, Flashy Ice Cream, Les que Faltaband i Comitè de Dj. Al Carnaval d’Estiu, s’hi instal·larà, com sempre, el Punt Lila per oferir assessorament i suport a qualsevol persona que sigui testimoni o pateixi una agressió masclista i/o LGTBIfòbica. 

A partir de dissabte 12 d’agost s’iniciarà el gruix de les activitats. El mateix dissabte, entre altres, hi haurà el gran correfoc d’estiu, amb les Gàrgoles de Foc i amb recorregut pel barri vell; el ball de festes d’agost a la plaça de les Rodes, amb La Montecarlo; i, al parc de la Draga, els concerts Fressa! amb Viva Belgrado, Saïm, Roko Banana, Acros, Distòpic i Pompeu Samurai II, organitzats per l’Associació Massa Fressa. 

El diumenge 13 d’agost el protagonisme el prendran les propostes familiars amb dos espectacles de carrer L’ou, de Poca Cosa Teatre i Punt Produccions; i Contes a 2 metres, de la companyia elPetit & Tantàgora, i la música clàssica amb el concert de Blooming Duo, amb arpa i marimba, al Claustre del Monestir de Sant Esteve. 

Dilluns 14 i dimarts 15 d’agost seran els dos dies forts de la programació de les Festes d’Agost i la plaça Major prendrà el protagonisme de les festes amb els concerts de Quico El Célio, el Noi i el Mut de Ferreries i de Belda i el Conjunt Badabadoc, el dilluns, i de Mushkaa, la Mercabanda i els djs Àngel i Dimoni, el dimarts. 

La cercavila de gegants i capgrossos, la diada castellera, sardanes, visites guiades, portes obertes al Museu Darder o la 86a edició de la Fira del Cop d’Ull complementaran la programació de les Festes d’Agost que es tancaran el dimecres 16 d’agost amb la tradicional Cantada d’Havaneres a la plaça Xesco Boix amb Els Pescadors de l’Escala. 

Imatge fresca

El disseny del cartell de les Festes d’Agost d’enguany ha anat a càrrec de l’estudi Enserio de Miquel Amela i Ferran Rodríguez. Inspirant-se en els típics estampats de ratlles estiuencs, en el cartell s’hi poden veure diferents dissenys ratllats en diferents formats, direccions i colors. Ferran Rodríguez ha explicat que “volíem omplir la ciutat de color perquè es noti que estem de festa amb una gràfica fresca, divertida i dinàmica”.

Tota la programació de les Festes d’Agost es pot consultar al web festesbanyoles.cat. Les Festes d’Agost estan organitzades per l’Ajuntament de Banyoles, a través de les àrees de festes i turisme i els museus, i l’Agrupació de Barraques, l’Associació Banyoles Comerç i Turisme, bars i restaurants de la plaça Major, el Centre Excursionista de Banyoles, el Club Natació Banyoles, la Colla Castellera Esperxats de l’Estany, Colla de Gegants, Grallers i Capgrossos, la Comissió de festes del barri de Sant Pere, el Comitè de Banyolinades, l’Escola de Natura, el Foment de la Sardana, les Gàrgoles de Foc, Joventuts Musicals, Massa Fressa i TTEla Banyoles.