Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles presenta per Sant Jordi l’àlbum il·lustrat de la Festa Major de Sant Martirià

La publicació es podrà adquirir a partir del 23 d’abril, i passat Sant Jordi, a l’Oficina de Turisme i al Museu Darder. L’àlbum està composat per 32 làmines que han cedit de manera altruista 32 artistes de Banyoles

divendres 19 abril 2024

La Comissió de la Festa Major i l’Ajuntament de Banyoles han elaborat un llibret que recull diverses il·lustracions d’artistes banyolins i banyolines. Aquest àlbum es podrà adquirir a partir del dimarts 23 d’abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi, a la parada que la comissió tindrà a la plaça Major durant tota la jornada.

Sant Martirià Il·lustrat. La Festa Major a través dels ulls de 32 artistes de Banyoles, és la gran novetat que presenta l’Ajuntament i la Comissió de la Festa Major per aquest Sant Jordi 2024. La publicació té la voluntat de divulgar el patrimoni cultural, folklòric, identitari, festiu i popular, i recordar els moments que es viuen durant la Festa Major de Banyoles amb els seus protagonistes.

Miquel Cuenca, regidor de Festes ha destacat que “amb aquesta nova publicació es contribueix a enriquir l’imaginari al voltant de la Festa Major i del propi patró de Sant Martirià”, a més d’afegir “ i tot això amb el valor afegit que es fa a través de la mirada d’alguns dels millors creadors de casa nostra, en un àlbum en el que es reuneix tradició i modernitat”.

La iniciativa de fer aquest recull d’il·lustracions va sorgir de la Comissió de la Festa Major, que any rere any treballa per fer que la festa presenti alguna novetat i fer-la créixer en nombre de propostes i activitats. En aquest sentit, tots els beneficis d’aquest àlbum es destinaran a la millora de la Festa Major de Sant Martirià.

Des de la Comissió remarquen que “aquest recull també vol posar en valor la feina feta per tots els i les artistes que han col·laborat de forma altruista, i han fet possible que el naixia com una sèrie de làmines per pintar, hagi esdevingut aquest àlbum de col·leccionista”.

En total s’ha fet una tirada de 500 unitats a un preu de 20 euros cada àlbum, un cop passada la diada de Sant Jordi es podrà adquirir a l’Oficina de Turisme i al Museu Darder de Banyoles.