Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles presenta Maleïts per l’eternitat, la producció teatral de la Festa Major

El muntatge, protagonitzat per vuit actors i actrius banyolines, està dirigit per Andrea Portella i amb dramatúrgia de Xavi Morató. Es podrà veure al Teatre Municipal durant dos caps de setmana i s’han programat set funcions

divendres 13 octubre 2023

L’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles ha presentat avui l’espectacle Maleïts per l’eternitat, que serà la producció teatral per la propera festa major de Sant Martirià. L’espectacle, dirigit per Andrea Portella i amb dramatúrgia de Xavi Morató, es podrà veure en set funcions repartides en els propers dos caps de setmana al Teatre Municipal. Les entrades estan a la venda al web de Cultura Banyoles (cultura.banyoles.cat). 

El teatre ha servit, des de l’antiga Grècia, per transmetre grans històries i passions i Maleïts per l’eternitat vole fer un homenatge al teatre retrocedint fins a aquesta època on personatges mítics com Èdip eren condemnats pels déus i maleïts per l’eternitat. 

La directora del muntatge Andrea Portella ha explicat que Maleïts per l’eternitat és “una alta comèdia que parteix de grans clàssics del teatre per acostar-los al públic” i ha afegit que “hem volgut jugar per fer una obra que arribi a tothom, que tots entenguem i hi reconeguem referents, però que a l’hora ens sorprengui, ens ho passem bé, sense que acabem d’esbrinar com acaba fins que no ens hi trobem”. Andrea Portella ha explicat que Maleïts per l’eternitat “és una sorpresa constant que parteix d’uns personatges clàssics, però que anirà evolucionant i transformant-se amb la idea que sigui una experiència sorpresa per al públic que s’acabarà veient envoltat de teatre”. 

Maleïts per l’eternitat és la 22a producció teatral municipal consecutiva de Sant Martirià, des que l’any 2001 es va decidir incloure a la programació de la festa major una producció teatral pròpia. El regidor de Cultura i Patrimoni Cultural, Miquel Cuenca, ha destacat que “la producció teatral de Sant Martirià és un molt bon símptoma de la vitalitat cultural de Banyoles”.

Tant Miquel Cuenca com Andrea Portella s’han felicitat pel bon ritme de venda d’entrades per les set funcions programades de l’espectacle, des del proper divendres 20 d’octubre fins al diumenge 29 d’octubre, que es faran al Teatre Municipal. Les entrades estan a la venda al web de Cultura Banyoles (cultura.banyoles.cat) i també a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament. 

Fitxa artística
Títol de l’obra: Maleïts per l’eternitat
Gènere: Comèdia
Dramatúrgia: Xavi Morató
Direcció: Andrea Portella Fontbernat
Assessorament creació personatges: Mont Plans
Coreografia: Alba Carretero
Assessorament musical: David Costa
Disseny i construcció escenografia: Lluís Nadal «Koko»
Disseny i confecció vestuari: Núria Tresserres
Fotografia i cartell: Elena Vilà
Producció tècnica: Punt de Fuga
Intèrprets:
Jordi Angelats
Genís Casals Daunis
Salvador Duran
Helena Lirio Arias
Llum Pérez
Anna Puig de Fàbregas
Arnau Soler Gironès
Jaume Vicens
Agraïments: Albert Portella Juncà, Albert Olivas