Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles presenta la programació de l’‘È bo, è mel’, que uneix gastronomia, cultura i flors

La iniciativa, que es farà del 28 de maig al 6 de juny, comptarà amb la participació de 22 establiments de restauració i propostes culturals i d’artistes banyolins. Se celebrarà també la 43a Exposició de Flors, que es descentralitzarà en diferents espais de la ciutat

dilluns 24 maig 2021

Banyoles celebrarà a partir d’aquest cap de setmana l’’È bo, è mel’, la setmana de la gastronomia i les flors. La iniciativa, que se celebrarà del 28 de maig al 6 de juny, comptarà amb la participació de 22 establiments de restauració que oferiran propostes gastronòmiques inspirades en la marca #debanyoles.

La regidora de Promoció Econòmica, Anna Tarafa, ha explicat que ‘È bo, è mel’ fusiona el Gartstròmia que, per les restriccions actuals per la Covid-19 no es pot celebrar amb l’Exposició de Flors. “Hem volgut donar la volta a l’activitat i plantejar un format totalment nou i lligat amb la marca #debanyoles”, ha explicat Anna Tarafa. En aquest sentit, la regidora ha destacat que “a Banyoles quan una cosa agrada diem que ‘è mel!’ i aquesta expressió ens encaixava tant per a la gastronomia com per a les flors”.

L’’È bo, è mel’ s’iniciarà el proper divendres 28 de maig i tindrà com a eix principals les propostes gastronòmiques que oferiran bars i restaurants de Banyoles. En total, hi participaran 22 establiments i les seves propostes es podran veure també a la plataforma en línia de comerç a casa que serà de nou l’aparador virtual de les propostes. 

També del 28 de maig al 6 de juny es podran gaudir de diverses experiències gastronòmiques i culturals en les terrasses dels diferents establiments participants. La regidora de Promoció Econòmica, Anna Tarafa, ha explicat que “els espectacles que es podran veure en els bars i restaurants seran de curta durada i amb el doble objectiu que les terrasses tinguin afluència  de clients i de donar visibilitat als artistes locals”. Entre altres, s’han programat propostes de màgia, de cançó d’autor, de jazz, de clown o de contes.

A més, durant la setmana gastronòmica, consumir als bars i restaurants de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme tindrà premi. Per a cada consumició a l’’È bo, è mel’ als restaurants associats els participants entraran en el sorteig d’un viatge de 4 dies per a dues persones amb allotjament i vol inclòs a Marraquèix. Des de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme, Helena Frigola, ha agraït que la iniciativa promogui els bars i restaurants, un dels sectors més afectats per la pandèmia”.

43a Exposició de Flors de Banyoles

Pel que fa a la 43a Exposició de Flors de Banyoles, que se celebrarà del 4 al 6 de juny, i es descentralitzarà en diferents espais de la ciutat. 16 escoles i centres educatius de Banyoles i comarca decoraran els diferents rentadors de Banyoles creant una ruta floral. També durant el cap de setmana es dinamitzarà una gimcana familiar pels diferents rentadors. 

Anna Tarafa ha explicat que l’Exposició de Flors “mantindrà l’essència de la mostra” amb una gran novetat que seran tres muntatges florals per descobrir tres espais emblemàtics de la ciutat: la plaça Major, el claustre del Monestir i els recs.

A la plaça Major ja hi llueix des de fa uns dies el muntatge ‘Arquitectura de fils’ de les Guerrilleres del Ganxet. La portaveu del col·lectiu, Marta Padrès, ha explicat que “és el muntatge més gran que hem fet mai les Guerrilleres” i ha afegit que “és un regal per a la ciutat i una injecció d’energia”. El muntatge que decora les 44 voltes de la plaça ha comptat amb la participació d’una seixantena de dones que han teixit prop de 30.000 flors.

Al Claustre del Monestir s’hi podrà veure el muntatge ‘Memòria líquida’ produït pels alumnes del Màster en Disseny i Producció d’Espais de la UPc i finalment al Molí Fariner de Cal Moliner s’hi podrà veure el muntatge ‘Horitzons’, un projecte col·laboratiu entre l’INS Josep Brugulat, a través del Programa d’Inserció Professional d’Auxiliar de vivers i jardins, i de l’Escola d’Art d’Olot, a través del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Revestiments murals. 

A més, i com cada any, es podrà veure la mostra d’entitats i artistes locals, aquest any a l’església del Monestir, l’Exposició de Bonsai, entre la Pia Almoina i el pati lateral del Museu Arqueològic, el muntatge del Centre El Puig a l’exterior del Monestir i el muntatge de la Casa d’Oficis al pati dels capellans. A més, també s’ha convocat una nova edició del Concurs d’Aparadors, que aquest any, amb 29 establiments participant-hi, arriba a la 11a edició.