Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles presenta ‘Un mort a Can Puig’, la producció teatral de la festa major

El muntatge està dirigit per Andrea Portella i és una adaptació del text del reconegut dramaturg John D. Gardener. Es podrà veure al Teatre Municipal durant dos caps de setmana i el bon ritme de venda d’entrades ha obligat a obrir una vuitena funció

dijous 13 octubre 2022

Un mort a Can Puig, del premiat dramaturg John D. Gardener i dirigida per Andrea Portella, serà la producció teatral municipal per aquesta Festa Major de Sant Martirià. L’espectacle, que es podrà veure en dos caps de setmana a partir del divendres 21 d’octubre, és una comèdia de misteri que compta amb una gran ventall d’actors de diferents companyies locals. Les entrades per a les diferents funcions ja estan a la venda a cultura.banyoles.cat i ja s’ha obert una nova funció per al diumenge 30 de setembre a les 12 del migdia. 

L’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles ha presentat aquest matí la producció teatral municipal de la festa major de Sant Martirià, que serà la vint-i-unena consecutiva des que l’any 2001 es va decidir incloure a la programació de Sant Martirià una producció teatral pròpia. El regidor de Cultura, Miquel Cuenca, ha explicat que “un any més veurem tant dalt com darrere l’escenari un reflex de la realitat cultural de la ciutat amb una bona mostra de l’escena teatral de Banyoles des de la directora, els actors i actrius, l’escenografia o la producció”. En aquest sentit, Miquel Cuenca ha remarcat que la producció “és una exaltació de banyolinitat i respon a la vitalitat teatral de Banyoles”. 

Per la seva banda, la directora del muntatge Andrea Portella ha explicat que “portem molts mesos preparant l’espectacle que reunirà de nou integrants de diferents companyies teatrals banyolines a l’escenari”. Portella ha destacat que Un mort a Can Puig “és una comèdia de misteri que estem segurs que agradarà a totes les edats i on el públic també tindrà un paper important per desvetllar el que anirà passant a l’escena”.

Tant Miquel Cuenca com Andrea Portella s’han felicitat pel “bon ritme de venda d’entrades” per les set funcions programades de l’espectacle. De fet, ja s’ha obert la venda d’entrades per a una vuitena funció que es farà el diumenge 30 d’octubre a les 12 del migdia. 

Sinopsi

La misteriosa mort de l’Esteve Puig la nit de la seva festa de compromís provocarà una desastrosa successió de catàstrofes. El caos envairà els personatges, les històries, les habitacions i, fins i tot, les parets de la seva mansió. 


Fitxa artística
Autoria: John D.Gardener
Traducció: Ifigenia Alsina
Correcció: Núria Fontbernat Portella
Adaptació i direcció: Andrea Portella
Assessoria de moviment: Isaac Morera Socias
Interpretació: Salvador Duran Port, Arnau Soler Gironès, Anna Puig de Fàbregas Sanz, Jordi
Angelats Morató, Jaume Vicens Teixidor i Isabel Boix Angelats
Regidoria: Íngrid Calpe Jové
Escenografia: Lluís Nadal ‘Koko’
Producció tècnica: Punt de Fuga