Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles organitza una matinal d’activitats per recaptar fons per La Marató de TV3

Durant tot el matí a la plaça de les Rodes es faran diferents activitats i tallers i s’il·luminarà un arbre de Nadal

dimecres 13 desembre 2023

L’Ajuntament de Banyoles, amb el suport de diferents entitats de la ciutat, ha organitzat per aquest diumenge 17 de desembre una matinal d’activitats per recaptar fons per a La Marató de TV3. Durant tot el matí, la plaça de les Rodes acollirà diferents activitats i tallers infantils i s’il·luminarà un arbre dels desitjos de Nadal. 

Les activitats s’iniciaran a les 9 del matí i s’allargaran fins a les 2 del migdia. La regidora de Polítiques Socials, Ester Busquets, ha destacat que “cada any hem escollit una ubicació diferent per organitzar-hi les activitats de La Marató i ens situarem a la plaça de les Rodes amb una matinal de propostes per conscienciar i sensibilitzar a tothom sobre la salut sexual i reproductiva, que centra aquest any La Marató”. 

A la plaça de les Rodes, s’instal·laran tallers familiars i hi haurà diferents entitats socials que dinamitzaran la matinal, a més de diferents activitats i actuacions musicals i artístiques. A més, hi haurà un arbre que s’il·luminarà per donar llum, com resa al lema de La Marató d’enguany, on qualsevol persona podrà deixar-hi el seu desig. 

Els alumnes de segon de condicionament físic de l’Institut Pere Alsius han preparat diferents activitat per participar en la jornada. Les activitats començaran a les 9 del matí amb una classe dirigida de balls llatins i, a partir de les 10 del matí i fins a les 12 del migdia, hi haurà diferents proves de condicionament físic. Sara Ruiz i Esteve Balló, estudiants del centre, ha explicat que “hem organitzat un Gran Prix on tothom qui vingui podrà participar en fins a sis tipus d’activitats diferents per posar a provar les seves habilitats, des de salt de llargada a llançament de pilota, passant per tocs de pilota o l’slackline”. 

Cada activitat tindrà una participació solidària d’un euro i tots els diners es destinaran a La Marató. A més, les millors marques es registraran i hi haurà un premi per als millors, tant en categoria femenina com masculina.

D’altra banda, el Batxillerat Artístic de l’Institut Josep Brugulat oferirà també una actuació per participar en aquesta matinal d’activitats solidàries amb La Marató de TV3. Lola Barbero i Martina Carbó, alumnes del centre, han explicat que “oferirem un repertori amb diferents cançons per ensenyar i compartir el que fem a classe”. 

A més del Batxillerat Artístic de l’INS Josep Brugulat, també hi haurà actuacions musicals i de dansa amb l’Esbart Dansaire Fontcoberta, l’Escola de Ballet Clàssic Concepció Gratacós, la Coral Veus de Can Puig, l’Escola Municipal de Música i el projecte Dansa’t del programa Barris 10. 

A més de les activitats d’aquest diumenge, diferents entitats i associacions han organitzat propostes per recaptar també fons per La Marató de TV3. 

Les activitats compten amb el suport de Fundació Autisme Mas Casadevall, Fundació Estany, Creu Roja Pla de l’Estany, AECC Catalunya Contra el Càncer, Càritas-Obrador, Donants de Sang de Banyoles, Oncolliga, Clínica Salus Infirmorum, Consell Esportiu del Pla de l’Estany, Club Ciclista Banyoles, Gimnàs Triops, Club Bàsquet Banyoles, Club Patinatge Artístic Banyoles, Club Natació Banyoles, INS Josep Brugulat, INS Pere Alsius, Coral Veus de Can Puig, Esbart Dansaire Fontcoberta, Escola de Ballet Clàssic Concepció Gratacós i Escola Municipal de Música de Banyoles.