Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles obre un nou parc per a gossos

Situat a la zona del Pla de la Coromina, inclou un circuit d’agility i és el segon de la ciutat

divendres 04 agost 2023

L’Ajuntament de Banyoles ha obert un nou parc per a gossos. El nou espai està situat a la zona del Pla de la Coromina i inclou també un circuit d’habilitat per als animals. El nou parc, el segon de la ciutat, ha suposat una inversió de 39.273 euros. 

El parc està situat a l’espai dels antics horts del Pla de la Coromina i compta amb una superfície total de 1.125 metres quadrats i està dividit en dos espais diferenciats, tots dos amb tancament perimetral. El primer, amb 500 metres quadrats, és una zona d’esbarjo lliure per a córrer i interactuar amb altres gossos, mentre que el segon espai és una zona amb jocs d’agility per motivar i desenvolupar les habilitats del gos, d’aproximadament uns 625 metres quadrats. 

Com ha explicat el regidor de Via Pública, Jordi Carretero, “el parc compta amb una font a cadascuna de les àrees, reg automàtic i enllumenat i s’ha habilitat una zona ombrejada per als propietaris dels gossos entre les dues zones de l’espai”. A més, està previst instal·lar-hi properament bancs. Cadascuna de les zones compta amb una doble porta d’accés per a facilitar l’entrada i sortida dels animals, sense que puguin sortir els altres gossos. 

Participació ciutadana

Per a definir el nou parc de gossos, l’ajuntament va obrir un procés de participació ciutadana que va comptar amb la participació d’un centenar de persones amb l’objectiu d’ajustar el projecte a les necessitats de les persones usuàries. En l’enquesta, la ciutadania podia fer les seves aportacions sobre les característiques del nou espai per a gossos, tant pel tipus de terra, de tanca o de jocs d’habilitat per als animals. També s’hi van incloure diferents preguntes de valoració de l’actual parc de gossos, que està situat al costat del camp de futbol vell “per tal de conèixer-ne les mancances i arranjar-les per a millorar l’espai”, com ha explicat el regidor de Medi Ambient, Albert Tubert, que també ha detallat que “hem comptat amb l’assessorament d’experts per definir el circuit del nou parc d’habilitats per a gossos”.