Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles obre la convocatòria de beques pel programa Lleure per a Tothom

Fins aquest divendres, es poden presentar les sol·licituds per a infants i joves, des de P3 fins a 4rt d’ESO. 113 menors es van beneficiar l’any passat de les ajudes per poder participar als casals d’estiu que formen part del programa

dimarts 21 maig 2019

L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Banyoles ha obert la convocatòria de sol·licitud de beques per al programa Lleure per a Tothom que vol facilitar l’accés als casals d’estiu. En total, el consistori hi destinarà 10.000 euros i les famílies poden presentar les seves sol·licituds fins aquest divendres.

El programa Lleure per a Tothom és una proposta de lleure creada de forma compartida per l’Ajuntament de Banyoles, la ciutadania i les entitats educatives que es comprometen a fer del lleure un espai obert, participatiu i a l’abast de tothom. Dins del Lleure per a Tothom, s’hi inclouen un total d’onze casals diferents, amb diferents temàtiques i centres d’interès i per a diferents edats, donant així opció per a nens i nenes des de P3 fins a 4rt d’ESO. 

Per al proper estiu, formen part del projecte els casals que ofereixen el Consell Esportiu del Pla de l’Estany, la Coordinadora de Lleure del Pla de l’Estany, l’Escola de Natura, Museus de Banyoles, l’Escola Municipal de Música i l’Aula de Teatre, l’escola bressol municipal La Balca i Un Salt al Circ. 

El regidor de Joventut de l’Ajuntament de Banyoles, Pau Comas, ha destacat que el programa “pretén oferir un sistema d’ajudes dels preus dels casals d’estiu per facilitar que hi puguin accedir aquelles famílies amb menys recursos i oferir opcions de lleure perquè nens i joves no quedin fora de l’oferta de casals d’estiu a la ciutat”. 

Les famílies que no superin els llindars econòmics establerts a les bases podran gaudir d’un percentatge de descompte en el preu del casal, per un màxim de quatre trons, d’acord amb el nivell d’ingressos anual de la unitat familiar. 

Les sol·licituds, que s’atendran per rigorós ordre d’entrada i fins a exhaurir el pressupost, es poden demanar fins al proper divendres a través de la seu electrònica de l’Ajuntament o bé recollint la butlleta corresponent al mateix consistori, a l’Oficina Jove del Pla de l’Estany-Cal Drac o a les entitats associades a Lleure per a Tothom

Igualment, l’Ajuntament posa també a disposició de les famílies empadronades a Banyoles i amb nens i nenes amb discapacitat, una ajuda amb un monitor de reforç. La sol·licitud també es pot trobar a la seu electrònica i es pot tramitar també fins al proper divendres. 

L’any passat, l’Àrea de Joventut va rebre un total de 118 sol·licituds, de les quals 113 es van declarar favorables i 5, no favorables, i es van atorgar prop de 9.000€ en beques per als casals.