Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles obre la convocatòria d’ajudes del programa ‘Lleure per a Tothom’

Les sol·licituds es poden presentar fins al proper 20 de maig. Dins el programa s’oferiran 6 casals d’estiu per a infants i joves des de P3 fins a 4rt d’ESO i s’incorporen 2 nous casals per a infants i joves amb TEA

dilluns 02 maig 2022

L’Ajuntament de Banyoles ha obert la convocatòria de sol·licitud d’ajudes per al programa Lleure per a Tothom que vol facilitar l’accés de les famílies als casals d’estiu. Com a novetat, aquest estiu s’incorporen dos nous casals per a infants i joves amb Trastorn de l’Espectre Autista. Les sol·licituds per accedir al programa Lleure per a Tothom es podran presentar fins al proper divendres 20 de maig. 

Lleure per a Tothom és una proposta de lleure creada de manera compartida per l’Ajuntament de Banyoles i les entitats educatives que es comprometen a fer del lleure un espai obert, participatiu, inclusiu i a l’abast de tothom. Dins del Lleure per a Tothom, s’hi inclouen aquest any sis casals d’estiu diferents, amb diferents temàtiques i centres d’interès i per a diferents edats, amb propostes per a nens i nenes des de P3 fins a 4rt d’ESO. Al programa, hi participaran aquest any els Museus de Banyoles, l’Escola Municipal de Música i l’Aula de Teatre, la Coordinadora de Lleure, el Consell Esportiu del Pla de l’Estany, Un Salt al Circ i l’Escola de Natura. 

La regidora de Joventut, Gemma Feixas, ha destacat que “la principal novetat d’aquest estiu serà que, després de dos anys, podrem recuperar la normalitat i tornar a organitzar els casals d’estiu d’abans de la pandèmia”. 

Com a novetat dins la programació dels casals d’estiu, s’incorporaran dos nous casals per a infants amb Trastorn de l’Espectre Autista que seran gestionats per la Fundació Autisme Mas Casadevall i la Fundació Estany. En aquest cas, els usuaris no podran optar a beques del programa Lleure per a Tothom, tot i que sí podran sol·licitar beques a través de les entitats organitzadores.

L’Ajuntament de Banyoles destinarà 9.000 euros al programa de beques i, a més, s’aportaran 14.000 euros per a la formació de les entitats organitzadores dels casals i per a monitoratge específic per a infants amb necessitats especials. 

Les sol·licituds per accedir a les beques del programa Lleure per a Tothom es poden presentar fins al proper divendres 20 de maig. Les famílies que no superin els llindars econòmics establerts a les bases podran gaudir d’un percentatge de descompte en el preu del casal, per un màxim de quatre torns, d’acord amb el nivell d’ingressos anual de la unitat familiar. 

Per presentar les sol·licituds i també per a les inscripcions als casals d’estiu, es poden fer de forma presencial a l’Oficina Jove Cal Drac. L’horari és de dilluns a divendres de les 9 del matí a la 1 del migdia i de 4 a 2/4 de 7 de la tarda. També es podrà fer la sol·licitud de beca a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Banyoles (www.banyoles.cat). 

Pel que fa a les inscripcions als casals d’estiu, es poden fer també a través de les entitats organitzadores. Tota la informació referent al programa està disponible a la pàgina web www.plaestanyjove.cat.