Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles obre els patis de les escoles a les tardes per oferir activitats als infants

Cada tarda es farà en una escola diferent perquè les famílies tinguin temps d’esbarjo

dimarts 11 octubre 2022

L’Ajuntament de Banyoles obrirà a partir de novembre els patis de les escoles de primària a les tardes amb activitats gratuïtes als infants. La iniciativa forma part del projecte ‘Esbargir’ que pretén oferir un espai de joc i de trobada puntual gratuït per als nens i nenes perquè les famílies puguin gaudir d’un temps d’esbarjo.

Esbargir és el resultat de la unió de bones experiències prèvies que s’han fet a Banyoles i recull també la proposta d’alumnes de cicle superior de les escoles dins el projecte ‘Banyoles ets tu’ que demanaven poder utilitzar els patis fora de l’horari escolar. A aquestes propostes s’hi suma també la necessitat d’oferir un espai de joc dinamitzat per als infants i a la vegada oferir un respir a les famílies que ho necessitin. 

La regidora d’Educació i Acció Social de l’Ajuntament de Banyoles, Ester Busquets, ha explicat que “oferint temps lliure als progenitors, oferirem també un temps de socialització i educació als infants a les mateixes escoles”. 

El servei s’oferirà a partir del 2 de novembre de dilluns a divendres de 2/4 de 5 a les 6 de la tarda. Cada dia els dos monitors d’Esbargir seran en una escola diferent però s’hi podran inscriure nens i nenes de qualsevol escola que necessitin puntualment fer-ne ús. Les famílies hauran de portar el nen o nena al centre on es faci aquell dia l’activitat que anirà variant i podrà ser des de jocs de taula a jocs tradicionals amb o sense pilota, passant per biblioteques obertes o taller artístic i escènic. 

Ester Busquets ha explicat que “en cap cas Esbargir vol substituir activitats extraescolars que es facin, sinó que és un servei puntual de cures per tal que les famílies puguin fer-ne ús en dies concrets que ho necessitin”. A la iniciativa, s’hi poden inscriure nens i nenes empadronats a Banyoles que cursin des d’educació infantil fins a sisè de primària.

Les inscripcions es faran a través de l’aplicació de l’Ajuntament de Banyoles i s’obriran a partir del 28 d’octubre. Les famílies podran inscriure als infants fins a les 12 del migdia del mateix dia o alliberar la reserva en cas que finalment no ho utilitzin. El servei és gratuït. 

A partir del proper dilluns 17 d’octubre els responsables del servei, l’empresa Sotrac, faran visites a les escoles per tal de presentar el servei i les reserves s’obriran a partir del divendres 28 d’octubre per tal que l’activitat s’iniciï el dimecres 2 de novembre. 

Esbargir compta amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, dins el Pla Corresponsables que pretén facilitat el desplegament de serveis de cura a la infància a través de prestacions orientades a facilitar la conciliació de les famílies amb filles i fills menors de 14 anys.