Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles impulsa una prova pilot per limitar bicicletes i patinets elèctrics al mercat setmanal

S’iniciarà demà dimecres amb senyalització excepcional a les diferents entrades del mercat

dimarts 12 desembre 2023

L’Ajuntament de Banyoles iniciarà demà dimecres una prova pilot al mercat setmanal per limitar la circulació de bicicletes i patinets elèctrics. A partir de demà, s’instal·larà senyalització excepcional a les diferents entrades del mercat. 

A partir de demà dimecres els usuaris de bicicletes i patinets elèctrics que vulguin circular per la plaça de les Rodes, la plaça dels Turers o la plaça Major, on s’ubiquen les parades del mercat setmanal, es trobaran amb una nova senyalització perquè baixin del seu vehicle i circulin a peu.

El regidor de Via Pública, Jordi Carretero, ha explicat que “amb aquesta mesura volem sensibilitzar els usuaris de bicicletes i vehicles de mobilitat personal per facilitar una bona convivència a la via pública, especialment en moments on hi ha afluència de persones com és els dimecres de mercat setmanal”.

La senyalització es col·locarà a les entrades de la plaça Major (als carrers Àngels Guimerà, Girona i Mercadal i a Porta dels Turers), de la plaça de les Rodes (als carrers Rambla, Canat i Vallespirans i Passeig Verdaguer) i a la plaça dels Turers, a la cruïlla amb el carrer Rambla i es reforçarà amb la presència d’agents de la Policia Local que faran pedagogia de la nova mesura i recordaran als usuaris que han de baixar de la bicicleta o patinets elèctric i circular a peu. 

La mesura s’ha pres d’acord amb la Taula de Sostenibilitat, on hi són presents Mou-te en bici, Limnos, la Plataforma per a l’Emergència Climàtica i els grups municipals amb representació al consistori.