Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles impulsa un programa per millorar la competitivitat de les empreses

Hi participen deu empreses que rebran assessorament, suport i eines per fer front als reptes

dijous 15 juliol 2021

L’Ajuntament de Banyoles impulsa el projecte ‘Pit stop’ amb l’objectiu de millorar la competitivitat a les empreses. La iniciativa, que compta amb la participació d’una desena d’empreses, permetrà oferir-los assessorament, suport i eines per fer front als reptes que se’ls plantegen en els seus sectors econòmics.

La regidora de Promoció Econòmica, Anna Tarafa, ha destacat que “vivim temps de canvis ràpids, amb nous hàbits de consum i canvis en l’escala de valors de la ciutadania, que des d’un punt de vista estrictament econòmic, trenquen models de negoci, canals de distribució o serveis i alteren processos, però que a la vegada poden situar les empreses davant d’una gran oportunitat perquè poden generar creixements econòmics”. “La situació provocada per la Covid-19 ens situa, en termes socioeconòmics, en una realitat sobtadament diferent, provocant canvis estructurals, ha afegit Anna Tarafa, que ha remarcat que “entenem que les empreses
necessiten analitzar aquests canvis de manera personalitzada per mantenir i millorar la seva competitivitat”.

És en aquest context que neix el programa Pit Stop. Com ser competitius en temps de canvis permanents amb l’objectiu de proporcionar eines de millora de la gestió empresarial que incideixin en el creixement de les empreses i, a la vegada, en el manteniment de l’ocupació. El programa està obert a petites i mitjanes empreses en fase d’expansió i amb potencial de creixement econòmic.

En concret, hi participen una desena d’empreses de sectors tan diversos com el metal·lúrgic, el transport de mercaderies, productes per al sector farmacèutic veterinari, sistemes de producció solar, curtits i elements publicitaris. 

Les empreses participants rebran 15 hores de consultoria individualitzada per definir una estratègia de creixement i millora. En la consultoria, s’hi inclouen vuit sessions de treball, tant presencials com en línia, on els participants avaluaran el seu model de negoci, el full de ruta de futur i les possibles sinèrgies amb altres empreses. El programa, que es va presentar ahir en una trobada amb representants de les empreses participants, es portarà a terme fins al novembre.

El programa, que és gratuït per a les empreses participants, està cofinançat entre l’Ajuntament de Banyoles i la Diputació de Girona i suposa una inversió d’uns 14.000 euros.