Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles impulsa un mapa amb els recursos gratuïts per als joves

Aquest mapa de recursos s’adreça a joves de 14 fins als 25 anys i agrupa les activitats i serveis en 8 temàtiques diferents

dijous 21 març 2024

L’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Banyoles ha impulsat un mapa de recursos per a joves, de 14 a 25 anys, en el que podran conèixer les diferents propostes d’activitats i serveis oberts i gratuïts que s’ofereixen a la ciutat. Aquest recurs es pot trobar en línia a través d’un codi QR que es podrà trobar a la pàgina web banyoles.cat.

La “parada de metro” de la plaça dels Turers de Banyoles ha acollit la presentació del mapa de recursos per a joves, un document digital que té l’aparença d’un mapa de metro. Aquest document interactiu està compost per 8 línies, en la que cada una d’ella fa referència a un àmbit diferent: esportiu, educatiu, artístic, lleure, cultural, punt de salut jove, ocupació i oficina jove. Dins de cada una de les línies s’inclouen fins a 44 recursos i/o serveis gratuïts diferents que s’ofereixen a la ciutat.

La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Banyoles, Ariadna Llop, ha destacat que “des de les diferents àrees municipals implicades vam detectar que mancava una eina perquè el jovent banyolí pogués trobar fàcilment tots els recursos i serveis gratuïts de la ciutat, i a partir d’aquí ens vam posar a treballar per crear aquesta eina”. A més ha afegit que “més enllà dels recursos que oferim des de l’administració també hem treballat conjuntament amb entitats, associacions i centres educatius per incloure les activitats i serveis, gratuïts, que també ofereixen destinades al jovent”.

Aquest mapa de recursos es fruit de la col·laboració entre diferents agents que treballen amb joves a la ciutat (les àrees de Joventut, d’Acció Comunitària i d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles, el Consell Esportiu del Pla de l’Estany i el projecte Obrador de Càritas), així com diferents entitats i associacions que tenen contacte diari amb el jovent de la ciutat. El mapa és una eina d’orientació, atractiva visualment i viva, ja que el fet que sigui un recurs digital permet modificar i actualitzar-hi el contingut.