Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles impulsa tallers de capacitació digital a instituts i escoles

Els tallers es van iniciar l'any passat i aquest curs s'ha ampliat l'oferta a ESO, Batxillerat i cicle superior d'educació primària

dimarts 06 febrer 2024

El Servei d'Educació de l'Ajuntament de Banyoles ha impulsat aquest curs escolar tallers de capacitació digital a instituts i escoles de la ciutat. Els tallers, que es van iniciar l'any passat com a prova pilot, s'han ampliat aquest curs a ESO, Batxillerat i cicle superior d'educació primària.

El curs 2022-2023 el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles i La Consultoria Social van iniciar el projecte Periscopi Digital, un nou recurs educatiu per ajudar l’alumnat a desenvolupar-se en l’àmbit de les tecnologies, tot adquirint eines de capacitació digital. 

Arran de la demanda dels instituts de secundària, en una primera edició es van engegar els tallers per a dos cursos d’ESO, primer i tercer. La regidora d'Educació de l'Ajuntament de Banyoles, Nani Comalat, ha destatacat que "les valoracions en acabar el curs van ser molt positives, tant per part del professorat com de l’alumnat, de manera que, per aquest curs 2023-2024, s’ha decidit ampliar l’oferta de tallers a tots els cursos d’ESO, a Batxillerat i també oferir un taller per cicle superior d’educació primària". 

Per aquesta segona edició, des de La Consultoria Social s’ha elaborat una proposta de continguts adaptada a les diferents etapes educatives i a les necessitats que poden tenir infants i joves en la seva incorporació al món digital i en el maneig dels recursos tecnològics. A través dels diferents tallers, es pretén realitzar un acompanyament progressiu que els ajudi a desenvolupar-se en l'àmbit de les tecnologies i a adquirir eines i recursos de capacitació digital per aprendre a socialitzar i a gestionar la informació de manera més conscient, respectuosa i segura, així com a desenvolupar-se en una societat tecnològica cada vegada més digitalitzada. 

"La fórmula aconseguida amb el model de taller participatiu i actiu a les aules està funcionant molt bé, de manera que la voluntat és mantenir el recurs i consolidar-lo de cara als propers cursos amb les aportacions i propostes de millora que siguin necessàries, tenint en compte que el món tecnològic és un món que canvia ràpidament i constant i que requereix d’una gran capacitat d’adaptació per part de tots els que estem implicats en el projecte", ha explicat Anna Sardà, responsable de La Consultoria Digital. 

El projecte Periscopi Digital està molt ben acollit i valorat i hi estan participant totes les escoles de primària i tots els instituts de secundària, públics i concertat. El finançament del projecte també és compartit, entre el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles i els centres educatius i té el suport de la Diputació de Girona en el marc de les subvencions per a projectes i programes educatius de les comarques gironines.