Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles habilita nous equipaments com a col·legis electorals

El Teatre Municipal i l’Auditori s’utilitzaran per primera vegada com a seus de votació. Diumenge s’obriran 6 col·legis electorals, amb un total de 22 meses

dijous 11 febrer 2021

L’Ajuntament de Banyoles ja té a punt el dispositiu per a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper diumenge 14 de febrer. El consistori habilitarà sis col·legis electorals repartits pels diferents barris de la ciutat amb 22 meses electorals i un total de 13.265 votants estan cridats a votar.

El mapa de distribució dels col·legis electorals per als comicis de diumenge a Banyoles s’ha modificat respecte les darreres eleccions amb l’objectiu de distribuir els electors, utilitzar espais grans i ben ventilats i evitar les concentracions de persones, seguint les mesures de seguretat i prevenció per la Covid-19. En aquest sentit, dels col·legis electorals que s’habilitaven tradicionalment a Banyoles en anteriors eleccions només es mantindran l’Escola Baldiri Reixach, que es dividirà en dues seus de votació (dues meses, al vestíbul i dues més, al gimnàs), i la sala de sessions de l’Ajuntament, on hi haurà tres meses. Per primera vegada, s’utilitzarà també el Teatre Municipal, on s’hi ubicaran dues de les meses que habitualment estaven a la sala de sessions de l’Ajuntament. 

També es traslladaran d’espai els votants que fins ara utilitzaven les aules de l’Escola Municipal de Música que, amb l’objectiu d’utilitzar espais més grans i ben ventilats, votaran diumenge a l’Auditori del mateix Ateneu. A l’espai del públic s’hi habilitaran les tres meses electorals d’aquest col·legi.

S’habilitaran també dos pavellons municipals. Al pavelló de Can Puig, hi votaran les persones adscrites fins ara als col·legis electorals ubicats als locals socials de Can Puig i de Mas Palau, amb un total de quatre meses. I al pavelló del Pla de l’Ametller s’hi situaran les quatre meses que fins anteriors comicis estaven a l’escola bressol La Balca. 

Davant d’aquests canvis de seus electorals, es recomana que els electors revisin la seva targeta censal que l’Institut Nacional d’Estadística envia a casa per conèixer el seu punt de votació. També es pot consultar al web www.ine.es. 

Mesures de seguretat i prevenció

En tots els col·legis electorals, s’han establert les mesures de seguretat i prevenció per la Covid-19 fixades pel Govern de la Generalitat. S’han habilitat recorreguts diferenciats d’entrada i sortida als centres de votació, s’han senyalitzat amb cartells informatius els espais, hi haurà controladors d’accés per organitzar les cues i per garantir el compliment de les mesures, així com s’ha facilitat el material de prevenció i seguretat, tant per als membres de les meses electorals com per als votants.

L’Alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha destacat avui que “el dispositiu especial per a les eleccions al Parlament està preparat perquè els electors puguin exercir el seu dret a vot amb les màximes garanties, però també de forma senzilla i clara, d’acord amb la situació actual”.

Per les eleccions de diumenge a Banyoles s’han mobilitzat una trentena de persones que col·laboraran en l’organització dels comicis, a més del dispositiu de la Policia Local i Mossos d’Esquadra.