Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles forma deu joves en atenció a la infància i la joventut

El consistori impulsa una nova especialitat de la Casa d’Oficis per millorar la formació de joves menors de 30 anys en situació d’atur

dimecres 02 agost 2023

L’Ajuntament de Banyoles ha iniciat aquest curs una nova especialitat de la Casa d’Oficis per formar deu joves del barri de La Farga en atenció a la infància i la joventut. Els i les joves participants es formen durant un any i han fet pràctiques en centres escolars i ara estan fent de monitors en diferents casals d’estiu. 

La Casa d’Oficis és una proposta de formació en alternança amb el treball de dotze mesos de durada en el marc del projecte Treballs als Barris – La Farga de Banyoles. L’objectiu general és millorar la formació professional de joves en situació d’atur menors de 30 anys del barri de la Farga, permetent l’aplicació dels aprenentatges adquirits en un context productiu d’utilitat col·lectiva en l’àmbit professional de l’atenció a la infància i joventut. 

La proposta de formació s’està portant a terme des de fa setze anys i per aquest curs “s’ha decidit impulsar una nova especialitat dirigida a l’àmbit social i que pugui representar una oferta alternativa diferent als i les joves del barri de la que hi ha hagut fins ara”, com ha explicat la regidora de Promoció Econòmica, Anna Tarafa, que ha afegit que “volem millorar les possibilitats d’inserció de les persones participants i/o la seva reincorporació al sistema educatiu per continuar formant-se”. 

La primera fase de la Casa d’Oficis d’enguany es va iniciar al novembre amb la formació teòricapràctica dels i les participants, que han rebut formació com a monitors de lleure, monitors de menjador i en atenció a l’alumnat amb necessitats educatives especials. Des del maig i fins a l’octubre, els deu joves tenen un contracte laboral de formació en alternança a l’Ajuntament de Banyoles durant el qual han de fer 400 hores de pràctiques. En aquest període, els i les integrants de la Casa d’Oficis han fet de monitors i monitores en diferents menjadors escolars i han donat suport a diferents aules dels centres com a vetlladors i, una vegada finalitzat el curs escolar, estan fent pràctiques en els casals d’estiu del Consell Esportiu del Pla de l’Estany, l’Escola de Natura i la Coordinadora de Lleure. Una vegada finalitzats els casals d’estiu, tornaran als centres escolars per finalitzar el seu període de pràctiques. 

La Casa d’Oficis forma part del Projecte Treballs als Barris, que es va iniciar l’any 2007 i que, a més de la Casa d’Oficis, compta amb dues línies d’actuacions (dispositiu d’inserció sociolaboral i quatre programes d’ocupació) amb un subvenció total de 379.615,84 euros.