Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles escull l’obra guanyadora del tercer concurs de pintura mural

En el disseny, de dues joves artistes, s’hi pot veure un gran tàndem amb un gran varietat de personatges quotidians de la ciutat

divendres 04 novembre 2022

L’Ajuntament de Banyoles ha escollit el disseny guanyador de la tercera edició del concurs de pintura mural sobre mobilitat sostenible. L’obra de les joves artistes Núria Daranas Serra i Àngela Farnarier Tresserras ha estat seleccionat pel jurat i està previst que el nou mural estigui pintat en les properes setmanes. 

La tercera edició del concurs de pintura mural es va convocar coincidint amb les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Hi podien participar tant artistes professionals com amateurs de Banyoles i el Pla de l’Estany. L’objectiu del concurs és projectar Banyoles com a ciutat de la bicicleta i fomentar-ne l’ús a la ciutat, a l’hora que també es promou la creació artística i l’obra d’artistes locals. En aquesta tercera edició, s’hi van presentar cinc propostes, totes amb la bicicleta com a temàtica principal. 

La proposta escollida té com a fil conductor una sola bicicleta de punta a punta del mur. Un gran tàndem de tretze personatges, representant diferents perfils de persones de Banyoles, que es visualitzen com a un conjunt que, segons les autores, “coopera, viu i conviu, com a una seqüència de la quotidianitat”. 

El jurat va coincidir a escollir l’obra guanyadora pel seu caràcter trencador amb la resta de propostes presentades i per tractar-se d’una obra original amb un disseny i uns colors frescos i divertits. 

Està previst que el nou mural es comenci a pintar en els propers dies en una paret del carrer Carmelites Velles, al costat dels dissenys de Xavier Pau i d’Olga del Àguila, guanyadors de les dues primeres edicions. Les guanyadores rebran un premi de 1.000 euros.