Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles es prepara per la gran festa del Triatló estatal i l’Europeu de Relleus Mixtes de Clubs dels dies 27 i 28 d’agost

L’Estany acollirà els Campionats d’Espanya de Triatló en distància olímpica, la cita clau de la temporada FETRI individual, i els campionats d’Europa de Triatló per Relleus Mixtes de Clubs

dimarts 02 agost 2022

Els campionats d’Espanya de Triatló en distància olímpica tornen els dies 27 i 28 d’agost a Banyoles. En paral·lel a la prova reina individual del calendari de la Federació Espanyola de Triatló (FETRI) tindrà lloc el Campionat d’Europa de Triatló per Relleus Mixtes de Clubs, perllongant així, la presència de la seu tradicionals de la FETRI en el programa d’esdeveniments continental. El darrer dissabte i diumenge d’agost els i les millors triatletes nacionals i europeus es donaran cita al voltant de l’Estany per gaudir dels circuits ja reconeguts per tot el triatló internacional. 

Per Miquel Noguer, alcalde de Banyoles, la ciutat catalana sent “una gran satisfacció d’acollir de nou un esdeveniment esportiu de primer nivell amb l’afegit que aquest any, a més del Campionat d’Europa de Relleus Mixtes de Clubs, que de ben segur ens donaran un cap de setmana de competicions molt especials, disputades i emotives”. Noguer també recorda que “al 2009 Banyoles va fer una aposta pels esdeveniments esportiu i el triatló ens ha donat la projecció i el reconeixement que la ciutat, el seu entorn i les instal·lacions mereixia”, a més d’afegir que “any rere any triatletes, tècnics i clubs aposten per Banyoles i destaquen que és un dels millors indrets del món per a la pràctica del triatló, un fet que ens fa sentir molt orgullosos”.

Tot i que són pocs els triatletes que no han trepitjat Banyoles després que la ciutat hagi estat present en els calendaris nacionals i internacionals de forma ininterrompuda, el batlle banyolí fa una crida a tothom qui vulgui participar els propers dies 27 i 28 d’agost en els nacionals de distància olímpica o la cita europea, per descobrir “un lloc fantàstic on practicar el seu esport i on els hi oferirem el millor”. Noguer destaca també que Banyoles “compte amb un gran equip de voluntaris i voluntàries que són peça fonamental per a desenvolupar una competició de luxe” i que novament tornaran a col·laborar amb la FETRI en l’organització de les proves. 

#FETRIBanyoles22

El Campionat d’Espanya de Triatló en distància olímpica es disputarà els dies 27 i 28 d’agost. El dissabte 27 tindran lloc les competicions de les categories Júnior, Juvenil i Grups d’Edat, mentre que les proves elit seran el diumenge 28 repartides de la següent manera: la Femenina a les 9:45h i la Masculina a les 12:45h. A més, el dissabte 27 se celebrarà el Campionat d’Europa de Triatló per Relleus Mixtes de Clubs que començarà a les 12:15h. 

Per altra banda, el dimecres 24 d’agost a les 20h es farà la presentació en línia de les proves, així com la reunió tècnica del Campionat d’Espanya de Triatló en distància olímpica que s’emetrà en directe pels canals de Twitch i YouTube de la FETRI. El divendres 26 d’agost s’iniciarà a les 17h la recollida de dorsals per categories i de 18 a 20h s’emetrà també en les plataformes audiovisuals de la Federació Espanyola de Triatló la prèvia de les proves en directe des de Banyoles.