Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles dona a conèixer l’oferta de casals de ‘Lleure per a Tothom’

La jornada tindrà lloc aquest dissabte 20 d’abril a la plaça Major de 5 a 7 de la tarda, amb la presència dels 10 casals que s’ofereixen. La sol·licitud de les beques per es podrà fer a partir del 19 d’abril fins el 17 de maig. Presencialment es podrà fer a partir del 2 de maig a l’Oficina Jove de Cal Drac.

dijous 18 abril 2024

Aquest dissabte 20 d’abril a la plaça Major de Banyoles les diferents entitats educatives que organitzen casals d’estiu en el marc del programa ‘Lleure per a Tothom’ donaran informació i un tastet de les diferents activitats que ofereixen per a infants i joves. Durant la jornada, que es desenvoluparà de 5 a 7 de la tarda, l’Oficina Jove de Cal Drac oferirà informació al voltant de la sol·licitud de beques per als casals, que s’obriran aquest divendres 19 d’abril i s’allargarà fins el 17 de maig.

‘Lleure per a Tothom’ és una proposta de lleure creada de manera compartida per l’Ajuntament de Banyoles i les entitats educatives que es comprometen a fer del lleure un espai obert, participatiu, inclusiu i a l’abast de tothom. Dins del Lleure per a Tothom s’hi inclouen deu casals d’estiu diferents, de diverses temàtiques i centres d’interès i per a diferents edats, amb propostes per a infants i joves des d’I3 fins a 4rt d’ESO. De nou, hi participaran els Museus de Banyoles, l’Escola Municipal de Música i l’Aula de Teatre, la Coordinadora de Lleure, el Consell Esportiu del Pla de l’Estany, Un Salt al Circ, la Fundació Estany, la Fundació Autisme Mas Casadevall i l’Escola de Natura.

Dins la programació dels casals d’estiu, hi haurà també dos casals per a infants i joves amb Trastorn de l’Espectre Autista, i altres necessitats educatives especials, que seran gestionats per la Fundació Autisme Mas Casadevall i la Fundació Estany. A més, tots els usuaris i usuàries dels casals inclosos en el programa Lleure per a Tothom, podran optar a la beca del programa, excepte els usuaris del casal de la Fundació Autisme Mas Casadevall, que ja incorpora una beca en el preu.

L’Ajuntament de Banyoles aporta 25.000 euros en beques i formació

L’Ajuntament de Banyoles preveu destinar 10.000 euros al programa de beques i aportar 15.000 euros més per a la formació, assessorament i gestió en eines inclusives de les entitats organitzadores dels casals i per a monitoratge específic per a infants amb necessitats especials.

Aquest divendres 19 d’abril s’obre el període per a fer les sol·licituds per accedir a les beques del programa ‘Lleure per a Tothom’, que s’allargarà fins el 17 de maig. Les famílies que no superin els llindars econòmics establerts a les bases podran gaudir d’un percentatge de descompte en el preu del casal, per un màxim de quatre torns, d’acord amb el nivell d’ingressos anual de la unitat familiar.

Per presentar les sol·licituds es podrà en format telemàtic, cal certificat digital, des d’aquest divendres a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Banyoles (www.seu.banyoles.cat). També amb es podran fer de forma presencial a l’Oficina Jove Cal Drac, del 2 al 17 de maig, de dilluns a divendres de les 9 del matí a la 1 del migdia i de 4 a 6 de la tarda.

Pel que fa a les inscripcions als casals d’estiu, es poden fer a través de les entitats organitzadores. Tota la informació referent al programa està disponible a les pàgines web www.plaestanyjove.cat i www.banyoles.cat.

MÉS INFORMACIÓ DEL LLEURE PER A TOTHOM