Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles celebra la tercera edició de la Jornada de cicles formatius

El pavelló de la Farga reuneix tota l’oferta de cicles formatius que es fan a la ciutat i per la que han passat més de 400 alumnes de 4t d’ESO

dimarts 12 març 2024

L’Ajuntament de Banyoles organitza la tercera edició de la Jornada de cicles formatius en la que es dona a conèixer tota l’oferta disponible, tant de grau mig com superior, que es dona a la ciutat. La jornada s’ha desenvolupat al pavelló de la Farga i hi ha passat al més de 400 alumnes de 4t d’ESO.

Amb l’objectiu d’oferir un espai d’orientació i informació sobre l’oferta formativa que es dona a Banyoles, s’ha tornat a organitzar la jornada de cicles formatius que, si bé està adreçat principalment a tot l’alumnat de 4t d’ESO i les seves famílies, també està pensat per aquelles persones que a qualsevol edat, decideixen emprendre un nou camí per a formar-se i treballar.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles, Nani Comalat, ha destacat que “la jornada és un espai ideal perquè tot l’alumnat de 4t d’ESO de la comarca sàpiga quines opcions de formació tenen a tocar de casa, a la vegada que els permet conèixer experiències d’altres alumnes que estan cursant alguns del cicles que es fan a Banyoles”.

L’espai reuneix estands informatius dels tres instituts que ofereixen educació post obligatòria, així com d’altres ofertes formatives i orientatives com el Centre de Formació d’Adults, l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Banyoles, el servei de Garantia Juvenil, el Punt Lila, el Servei Educatiu del Pla de l’Estany, l’àrea de Promoció econòmica i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles.

L’alumnat també ha pogut participar en el concurs ‘Esbrina i concursa’ on se’ls hi feien una sèrie de preguntes referents a l’oferta formativa present durant la jornada. Entre totes les persones participants s’ha sortejat un xec regal de 50 euros gentilesa de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme.

Més de 400 alumnes de 4t d’ESO han pogut conèixer tota l’oferta formativa de cicles

La jornada s’ha estructurat en dos horaris marc: de 9 a 2 del migdia i de 5 a 8 de la tarda. Al matí ha estat el torn on l’alumnat de 4t d’ESO ha visitat, de forma organitzada i en diferents franges horàries, tots els estands i també ha assistit a l’espai d’experiències on, durant una mitja hora aproximadament, ha pogut compartir preguntes amb l’alumnat expert que està cursant o ha finalitzat cicles formatius.

La tarda estarà destinada més especialment a les famílies, que podran visitar els espais amb els seus fills i les seves filles, així com a les empreses, que podran obtenir informació concreta sobre les diferents famílies professionals dels cicles de la comarca i també sobre conèixer què és la Formació Professional, quins avantatges econòmics suposa per les empreses i les principals novetats i canvis pel curs vinent; captar talent i alumnes en pràctiques; establir contacte directe amb una empresa que ja ha viscut l’experiència d’incorporar alumnat practicant i DUAL i rebre informació sobre la Fundació Bernat Vallespirans i els seus serveis per a empreses

Com l’any passat, per tal de donar a conèixer amb més detall la Jornada de Cicles, s’ha elaborat un Mapa interactiu, que ofereix informació sobre els cicles formatius i els recursos municipals. Aquest mapa també es pot visitar el web del Servei d’Educació, el web del Servei Educatiu del Pla de l’Estany i els webs dels instituts de secundària.

La Jornada de Cicles Formatius de Banyoles és fruit del treball conjunt entre els instituts de secundària, el Servei Educatiu del Pla de l’Estany i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles.