Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles celebra la Setmana de les famílies

Del 13 al 19 de maig hi haurà diferents propostes adreçades a les famílies emmarcades en el Dia Internacional de les Famílies que es commemora el proper 15 de maig

dimecres 08 maig 2024

L’àrea de Serveis Socials, Acció Comunitària, Igualtat i Salut de l’Ajuntament de Banyoles organitza i dona suport a les diferents activitats que es faran a la ciutat del 13 al 19 de maig adreçades a les famílies. Totes les activitats són gratuïtes i volen ser espais de trobada perquè infants i adults comparteixen moments de lleure acompanyats d’altres famílies.

En motiu del Dia Internacional de les Famílies que se celebra el 15 de maig, l’Ajuntament de Banyoles, amb la col·laboració de diferents entitats i associacions del municipi, ha organitzat una sèrie activitats per commemorar aquest dia. Ester Busquets, regidora de Polítiques socials ha explicat que “la família és el principal fonament pel desenvolupament integral de les persones. En ella és on aprenem a interactuar, construïm valors, enfortim la nostra identitat, desenvolupem les nostres habilitats socials i es donen cobertura a les nostres necessitats més bàsiques com pot ser escoltar i escoltat, estimar i ser estimat, educar, tenir cura...” La regidora també ha afegit que “a l’actualitat la composició de les famílies és molt diversa, i en aquesta diversitat cadascú de nosaltres hi juga un paper determinant que contribueix al desenvolupament de l’altre”.

La primera de les propostes tindrà lloc el dilluns 13 de maig amb una tarda de jocs i màgia que es farà de 5 a 7 de la tarda al Casal Cívic i Comunitari de Banyoles. Un espectacle musical a càrrec de ‘Tocats per la Música’ serà el que iniciarà les activitats i que donarà pas, al voltant de 2/4 de 6 de la tarda, a Oriol Porxas que oferirà trucs de màgia per a tota la família. A partir de les 6 de la tarda es podran fer jocs de taula en família, hi haurà també un espai de joc per a infants de 0 a 3 anys i hi haurà la possibilitat de jugar a petanca i el bar ‘El Travertí’ oferirà berenar a un preu popular.

L’endemà, el dimarts 14, s’ha organitzat la visita guiada en família ‘La ruta del Rec Major’ que tindrà una durada aproximada de 45 minuts. L’activitat s’iniciarà a les 5 de la tarda des de la plaça Major, davant de l’Oficina de Promoció Econòmica, a Cal Moliner.

La darrera de les propostes, impulsada pel Col·lectiu LGBTI del Pla de l’Estany amb el suport de l’Ajuntament de Banyoles, és una jornada per celebrar la diversitat familiar. El parc de La Draga serà l’escenari, de 11 a 2/4 de 2, d’un matí ple d’activitats amb jocs cooperatius per entendre les diversitats i fomentar la igualtat a càrrec de la Tribu Juganera, contes gegants amb l’Associació Canaan i on hi haurà també la presència del Punt Lila.

Activitats en paral·lel dels serveis adreçats a la infància

Durant aquesta setmana, més enllà d’aquestes activitats obertes, els serveis de l’àrea de Serveis Socials que atenen a infants també ha programat activitats per a les famílies que en fan ús, com són el Centre Obert i els socioeducatius.

A més, des de l’àrea s’han impulsat tres tallers sobre paternitats i de criança i amb corresponsabilitat: el dia 20 de maig adreçat a avis i àvies i els dies 23 i 30 de maig dirigit a pares amb infants de 0 a 12 anys. Són tres tallers gratuïts que compten amb la col·laboració de Roger Solernou, del projecte ‘EntreHomes’.

L’àrea de Serveis Socials, Acció Comunitària, Igualtat i Salut recorda que les famílies de Banyoles amb infants de 0 a 18 anys poden fer ús del SOAF, el Servei d’Orientació i Acompanyament a Famílies. Un espai de confiança per parlar sobre les relacions familiars, com els dubte i interrogants que genera la criança i l’educació dels fills i filles i que poden provocar malestar relacional i emocional. El SOAF ofereix un acompanyament i assessorament per prevenir i gestionar moments o situacions de dificultat i, així, afavorir les relacions familiars.