Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles celebra aquest cap de setmana la 24a edició del Firestoc

Es farà des de divendres a la tarda al pavelló de la Draga amb una trentena d’expositors

dimecres 26 gener 2022

El pavelló de La Draga acollirà aquest cap de setmana la 24a edició del Firestoc, la fira de rebaixes de Banyoles, que recupera el format presencial després del parèntesi de l’any passat. La fira, que com a novetat obrirà les portes divendres a la tarda, comptarà amb una trentena d’expositors, principalment de Banyoles i comarca, que portaran les millors ofertes en moda, complements o parament de la llar. 

Després que l’any passat el Firestoc no es pogués celebrar en el format habitual i es traslladés als mateixos establiments, la fira tornarà al pavelló de La Draga ampliant l’horari. Més d’una trentena d’expositors repartits en 47 estands participaran en aquesta edició que, com a novetat, obrirà divendres a la tarda.

La regidora de Promoció Econòmica Anna Tarafa ha destacat que, respecte la darrera edició, el Firestoc “comptarà amb 5 estands més i hi haurà més presència d’establiments comercials de Banyoles, que representaran el 70% dels comerços participants”. Al Firestoc, els visitants hi trobaran una oferta diversificada de productes: moda i confecció, moda infantil, calçat i sabateria, esport i roba esportiva, productes de la llar i complements i també serveis d’estètica i salut. 

Per la seva banda, la presidenta de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme, Dolors Busquets, ha destacat que “ens feia molta il·lusió tornar a fer el Firestoc presencial” i ha afegit que “és una fira molt consolidada, on només rebem visitants de Banyoles i comarca, sinó que també ens ve gent de poblacions com Figueres, Girona o Olot”. 

Per facilitar la compra i la ubicació dels estands, hi haurà un plafó informatiu amb el plànol de la fira; així com la senyalització cromàtica segons la tipologia de producte. Així doncs, les botigues d’alimentació es retolaran de color verd, el calçat en taronja, la roba esportiva en vermell, productes de la llar en groc, moda infantil en turquesa, moda general el blau, i altres productes en gris. L’entrada a la fira és lliure i també hi haurà aparcament gratuït. Dins hi haurà servei de bar amb barra, però l’espai de restauració serà al primer pis del pavelló, on també s’habilitarà terrassa. 

A més, i també com a novetat, l’estand de l’Ajuntament de Banyoles serà també l’oficina de turisme que es traslladarà durant tot el cap de setmana al Firestoc. Anna Tarafa ha destacat que “d’aquesta manera volem potenciar la fira i fomentar la dinamització del comerç de la ciutat”. 

La fira es farà d’acord amb les mesures de seguretat i prevenció per la Covid-19. Hi haurà un únic accés al pavelló per l’entrada principal on es farà control d’aforament i també es faran controls dins l’espai per evitar aglomeracions. Els visitants hauran de seguir les mesures de mascareta, higiene de mans i distància. 

Compres amb premi 

Totes les persones que comprin al Firestoc podran optar a un premi de 100, 200 i 300 euros en comptes als establiments de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme. Per participar-hi, només cal omplir una butlleta que s’entregarà al comprar al Firestoc i dipositar-la a la urna situada a l’estand de l’Ajuntament. El sorteig es farà el diumenge a les 8 del vespre i es comunicarà telefònicament als guanyadors. 

A més, i des de l’estand de l’ajuntament, s’oferirà informació sobre el Carnet Jove. Tots les joves d’entre 14 i 30 anys de Banyoles i comarca que vulguin, podran fer-se el Carnet Jove. Entre totes les persones que visitin el Firestoc i tinguin el Carnet Jove se sortejaran 5 vals de 20 euros cadascun per bescanviar a qualsevol botiga de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme. 

El Firestoc obrirà divendres de les 5 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre i dissabte i diumenge de les 10 del matí a 2/4 de 9 del vespre. La fira està organitzada per l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Banyoles amb el suport de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme, la Diputació de Girona i la Generalitat.