Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles celebra amb diferents actes la Diada Nacional de Catalunya

Diumenge a les 12 del migdia es farà a la plaça Major l’acte institucional conjunt amb el Consell Comarcal del Pla de l’Estany

divendres 08 setembre 2023

L’Ajuntament de Banyoles ha organitzat diferents actes aquest cap de setmana per celebrar la Diada Nacional de Catalunya. L’activitat principal serà l’acte institucional de l’Onze de Setembre que es farà aquest diumenge 10 de setembre a les 12 del migdia a la plaça Major, organitzat conjuntament amb el Consell Comarcal del Pla de l’Estany. 

Prèviament a l’acte institucional, demà dissabte a les 7 de la tarda tindrà lloc a l’Arxiu Comarcal la conferència El segle XVIII català: vençuts, però no submisos. La conferència anirà a càrrec de Joaquim Albareda, catedràtic d’Història Moderna de la Universitat Pompeu Fabra i un dels màxims especialistes en la Guerra de Successió. 

També es podrà veure en diferents espais públics l’exposició El català: una llengua, molts accents, promoguda per la Generalitat de Catalunya, i que pretén il·lustrar la diversitat, exemplificant en la llengua catalana com a punt de trobada, a través de les diverses accepcions i variants dialectals del català. 

Les activitats de la Diada Nacional de Catalunya es tancaran el dissabte 23 de setembre a les 12 del migdia amb la inauguració al carrer Nou d’una placa dedicada als Abats Samasó, dins el projecte Memòria de Banyoles. La nova pla s’instal·larà en la casa pairal de la nissaga Samasó, que al segle XV va donar dos presidents de la Generalitat: Bertran Samasó i Bernat Guillem Samasó.