Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles aprova la liquidació del pressupost de 2021

Es destinaran més de dos milions d’euros a finançar, entre altres, diferents inversions municipals

dilluns 28 març 2022

El ple de l’Ajuntament de Banyoles ha aprovat aquest vespre la liquidació del pressupost de l’ens municipal i dels consorcis adscrits per a l’exercici 2021, amb un romanent positiu de més de 4,5 milions d’euros. D’aquests, més de 2 milions d’euros es destinaran a finançar diferents inversions municipals com la urbanització del carrer Pia Almoina o l’adequació d’un cementiri musulmà, així com a ampliar la dotació econòmica d’inversions ja previstes com la urbanització del carrer Sant Antoni i del darrer tram del carrer Sant Martirià o la reforma de l’edifici de can Tomàs Teixidor, a la plaça Major. 

Concretament, el pressupost de 2021 es va tancar amb una liquidació positiva de 4.528.243,99. L’alcalde Miquel Noguer ha destacat que la liquidació del pressupost “evidencia que la salut econòmica de l’Ajuntament de Banyoles és positiva”. En aquest sentit, ha afegit que “hem procurat sempre fer una tresoreria molt rigorosa, no demanant més esforços als ciutadans, sinó aplicant la tresoreria amb rigor i a benefici per la ciutat”. 

El ple municipal ha aprovat també una modificació de crèdit de 2.301.660,78 euros per incorporar part dels romanents al pressupost d’aquest any. Concretament, es destinaran 796.888,02 euros com a crèdits extraordinaris per finançar, entre altres, inversions municipals com la urbanització del carrer Pia Almoina, amb una inversió de 320.000 euros; l’adequació d’un cementiri per a persones de religió musulmana a l’actual cementiri, amb una inversió de 100.000 euros; l’impuls d’una nova campanya de reactivació del comerç, amb 60.000 euros; o l’adequació dels casals de barri per acollir part dels futurs serveis socials, amb una inversió de 20.000 euros. 

Els 1.504.772,76 euros restants seran a través de suplements de crèdit per reforçar econòmicament despeses corrents i inversions municipals ja previstes com la reurbanització del carrer Sant Antoni i del darrer tram del carrer Sant Martirià, entre la plaça d’en Ges i la plaça dels Estudis. Aquesta actuació ja estava prevista en el pressupost amb una inversió de  170.000 euros als que se sumaran ara 430.000 euros més. També es dotarà amb 145.000 euros més la reforma de Can Tomàs Teixidor, a la plaça Major i que es destinarà a serveis municipals; o es destinaran 50.000 euros més a renovar l’enllumenat dels camps de futbol municipals.