Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banyoles aprova la cessió d'una zona verda privada per destinar-la a espai públic

Està situada a la plaça Perpinyà i l'ajuntament es farà càrrec del manteniment

dilluns 29 gener 2024

El ple de l'Ajuntament de Banyoles ha aprovat aquest vespre la cessió d'una zona enjardinada privada per convertir-la en espai públic. L'espai, situat a la plaça Perpinyà, passarà a ser de titular municipal i s'incorporarà a la futura reforma de la plaça. 

L'acord del ple preveu l'aprovació de l'acord de cessió de la zona enjardinada exterior de la Comunitat de Propietaris de l'edifici Perpinyà-Guimerà a l'Ajuntament de Banyoles. En els darrers temps, el consistori i la comunitat de propietaris de l'edifici han mantingut converses per tal que la zona enjardinada situada a l'exterior de l'edifici, situada en un dels accessos a la plaça Perpinyà, passi a ser de titularitat municipal i l'Ajuntament pugui destinar-la a espai lliure i fer-se càrrec del seu manteniment. 

En aquest sentit, el ple ha aprovat la cessió de la zona enjardinada, que és de 425 metres quadrats, al consistori. L'alcalde Miquel Noguer ha explicat que "aquesta zona enjardinada passarà a ser un espai verd més de la ciutat i ens permetrà afrontar la reestructuració de tota la plaça i reordenar-la".

Nou padró d'habitants

El ple d'aquest vespre ha aprovat també la revisió del Padró Municipal de Banyoles que a 1 de gener de 2023 era de 20.506 habitants.